Egy fekete Mercedes személygépkocsi és egy üres tartályos teherautó ütközött össze szombaton délután az M0-ás autóút 21-es kilométerénél, Szigetszentmiklós közelében. Egy másik autó közben kigyulladt Dunaharasztiban.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője portálunknak elmondta, hogy az ütközés következtében összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.

A műszaki mentés ideje alatt torlódás alakult ki az M0-ás autóút érintett szakaszán.

Szombaton forgalmas napjuk volt az agglomeráció tűzoltóinak is. Egy parkoló Peugept személyautó vasárnapra virradóra kigyulladt Dunaharasztiban, a Kőrösi Csoma Sándor utcában.

A tűzoltók kiérkezésekor az autó már teljes egészében égett, szerencsétlen tulajdonsos már nem tehetett semmit. A tüzet a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók oltották el, majd hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket.

Az ilyen autótüzeket általában a kocsi nem megfelelő műszaki állapota okozza, de az is előfordul, hogy a tűzesetet megelőzően megbuheráltak valamit az autóban és az okozhatta a tüzet.

Fotók: A katasztrófavédelem helyszíni felvétele