Kutyakiképző központban járt Varga Mihály és videót is készített. A videón gyakorlat közben láthatjuk a kutyákat, köztük azokat is, amelyeknek – gazdájuk mellett – a pénzügyminiszter oklevelet adott át.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felderítő munkáját nagyban segíti a 39 jól képzett szolgálati kutya, közreműködésükkel tavaly mintegy 2300 esetben sikerült jogellenes cselekményt megakadályozni, a lefoglalt áruk piaci értéke több száz millió forintot tesz ki – mondta a pénzügyminiszter a felderítő kutyák és kiképzőik díjazásán, Budapesten. A pénteki átadásról szombaton került fel egy videó Varga Mihály Facebook-oldalára.

https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/965113167282573/

A videón gyakorlat közben láthatjuk a kutyákat, köztük azokat is, amelyeknek – gazdájuk mellett – a pénzügyminiszter oklevelet adott át. Elismerésben részesült Magyarország legeredményesebb cigarettakereső kutyavezetője, Szabó Péter pénzügyőr törzszászlós és Ella nevű szolgálati kutyája.

Oklevelet kapott Magyarország legeredményesebb bankjegyfelderítő kutyavezetője, kiképzője, Majoros Attila pénzügyőr főtörzszászlós és Fanta nevű szolgálati kutyája, valamint Magyarország legismertebb járőrkutyájának vezetője, Germán Sándor pénzügyőr törzszászlós és Tőke (Borisz) nevű szolgálati kutyája.

Az ebek persze valószínűleg jobban örültek az oklevél mellé kapott játékcsontnak.

Kiemelt kép: Varga Mihály