Több sebességkorlátozó tábla is kikerült a Lánchídra szombat reggelre, ekkortól ugyanis 30 kilométer/óra a megengedett sebességhatár a hídon.

Mint ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu hírportál is beszámolt 30 kilométer/órára csökken a megengedett sebességhatár a Lánchídon – közöltem még szerdán Tüttő Kata, főpolgármester-helyettes. Továbbá azt is mondta, hogy a Fővárosi Önkormányzat vezetése megtiltja a Lánchíd használatát az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira.

MTI/Szigetváry Zsolt

Az 5 tonnánál nehezebb járművek idén január elejétől nem hajthatnak fel a hídra. A tilalom a BKK menetrend szerint közlekedő járműveire nem vonatkozik.

“A hídon, június 27-től 30 kilométer/óra a megengedett sebességhatár, és mivel az elmúlt évek tűzijátékai is hozzájárultak a hídszerkezet egyes elemeinek rozsdásodásához, ezért mostantól a Lánchíd az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira nem használható” – írta közleményében a főpolgármester-helyettes

MTI/Szigetváry Zsolt

Akár a gyalogosok előtt is lezárhatják a hidat

Néhány napja írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy nagy a kockázat a Lánchíd járdalemezénél, ami akár be is szakadhat, ez pedig olyan mértékű balesetveszélyt jelent, amely szükségessé teheti a járdák lezárását a gyalogosok elől – ez derül ki a Budapest Közút Zrt. által megrendelt vizsgálatsorozat áprilisi jegyzőkönyvéből.

MTI, Kiemelt kép: Lánchíd – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu