December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje. Változik a H8-as HÉV menetrendje is – közölte a társaság. Mutatjuk a legfontosabb változásokat.

Sok helyen lesz változás

Egyes térségekben – az átalakuló vasúti menetrendhez is igazodva – módosul a ráhordó autóbuszjáratok menetrendje, vagy új vasúti csatlakozások létesülnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Változások lesznek Budapest elővárosi közlekedésében

A Budapest-Esztergom vasútvonalon új hétvégi menetrend lép életbe, és emiatt kismértékben az Esztergom-Dorog-Kesztölc-Piliscsév vonalon közlekedő autóbuszjáratok menetrendje is módosul.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A gödöllői HÉV

A Budapest-Hatvan vasútvonal menetrendjének változása miatt a H8-as gödöllői HÉV menetrendje is módosul, így a megfelelő HÉV-csatlakozások további biztosításáért kismértékben a mogyoródi és kistarcsai megállóhelyeket érintő autóbuszjáratok menetrendje is változik.

Dunakeszi–Fót–Mogyoród–Gödöllő 

Az autóbuszjáratok Mogyoródon a H8-as HÉV módosuló járataihoz hangoltan közlekednek, ezért az indulási időpontok 5-15 perccel módosulnak a legtöbb járat esetében. A délutáni időszakban több HÉV járathoz nyújtanak autóbuszos csatlakozást Mogyoródon. A nyári tanszünetben új járatok indulnak Mogyoród, HÉV-állomás és Mogyoród, Mátyás király út között.

Budapest (Cinkota)–Nagytarcsa–Budapest (Cinkota) 

Az autóbuszjáratok Cinkotán a H8/H9-es HÉV módosuló járataihoz hangoltan közlekednek, ezért az indulási időpontok 5-15 perccel módosulnak a legtöbb járat esetében.  

További részletek

A menetrendváltozás egész Pest megyét illeti. A vonalakra lebontott tájékoztatást ide kattintva érheted el.

Nagy fejlesztések előtt a HÉV

Összekapcsolják a 2-es metrót és a HÉV-et A HÉV gödöllői és csömöri vonalán a pálya elhasználódott, a járművek öregek, korszerűtlenek. Ezek fejlesztése, illetve a metróvonallal történő összekapcsolásuk elengedhetetlen. Ha megvalósul egy olyan átjárható rendszer jön létre, amely átszállást és időt takarít meg mind a ma a metrót és a HÉV-et, mind az autót használóknak.

Megegyezés született

Hatoldalú megállapodás született arról, milyen legyen a fejlesztés. A 10., 14., 16., 17. kerületek, a Fővárosi Önkormányzat és a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ megegyeztek a főbb szempontokban.

Új metróállomás az Örsön

A megállapodás részeként a Hungexpo térségében új metróállomás létesítésére kerül sor, csatlakozva a Nyugati pályaudvar – Kőbánya-Kispest – Ferihegy – Cegléd vasútvonalon tervezett új állomáshoz. A megszűnő metró-végállomás és a jelenlegi HÉV-végállomás kiváltása a tervek szerint a Kerepesi út északkeleti oldala fölött, a Sugár és az Árkád bevásárlóközpontok között megépítendő állomással történne. A tervezett állomás közvetlen közelségében buszmegállók kerülnének kialakításra magas színvonalú gyalogos létesítményekkel.