A jelenlegi adatok szerint egy biciklis okozhatta azt a balesetet hétfő késő délután, amelyben négy autó törött össze Budán a Tölgyfa utcában. Cserbenhagyást követhetet el a bringás.

Közel a Margit hídhoz

A baleset hétfő délután 17 óra körül történt a 2. kerületben a Margít híd felé egyirányú Tölgyfa utcában az OMV kút közelében.

Egymásnak nyomódtak az autók

Biciklis okozta a balesetet

A BudaPestkörnyéke.hu tudósítójának a helyszínen azt mondták, hogy egy biciklis okozta a balesetet, ezt első bemondásra nem hitték el a rendőrök, de végül megindították a nyomozást.

Bevágott a teherautó elé a bringás

Az ütközés úgy történt, hogy a teherautó a külső sávban haladt, majd hirtelen bevágott elé egy bringás. Úgy tudjuk a sofőr évtizedek óta vezet de még nem volt balesete.

Elrántotta a kormányt a sofőr

A sofőr a bringás miatt elrántotta a kormányt és nekicsapódott egy parkoló autónak, az egy másiknak, az pedig  egy harmadiknak.

Itt az összetört teherautó

Dominóként csapódtak össze az autók

Dominóként tolta egymásnak a teherautó a parkoló személyautókat az utcán, sérülés szerencsére nem történt.

Lelépett a bringás

A kerékpáros eltekert a helyszínről, őt a kamerafelvételek alapján próbálják beazonosítani. Jó esélye van arra a biciklisnek, hogy cserbenhagyás miatt indítanak vele szemben eljárást.

Egy évet is kaphat

Ha sikerül elfogni a biciklist és bebizonyosodik, hogy valóban ő okozta a balesetet cserbenhagyásért akár egy évet is kaphat.

Mi a különbség a segítségnyújtás elmulasztása és a cserbenhagyás között?

A cserbenhagyás egy közlekedési bűncselekmény. Ilyen például egy koccanás, amikor jellemzően személyi sérülés nem történik, kár legfeljebb a járművekben keletkezik, ám az egyik érintett nem áll meg. Vélhetően jogilag ez történt ebben az esetben is. A segítségnyújtás elmulasztása akkor valósul meg, ha van sérült is van, de a baleset okozója nem áll meg. A cserbenhagyás 1 évig, a segítség nyújtás elmulasztása 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. 

Fotók: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítójának felvételei – Fotó: BPK/Gombkötő Krisztián