Távozik az Index vezérigazgató-főszerkesztője és a főszerkesztő-helyettes is. Augusztus óta ez a második vezetőváltás Magyarország legolvasottabb hírportáljánál. Szombathy Pált azután nevezték ki, miután leváltották az előző főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. Emiatt akkora botrány lett, hogy a teljes szerkesztőség felmondott.

Távozik Szombathy Pál

Távozik az Indextől Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő és Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes, vezető szerkesztő is – írja a 24.hu. A vezetők leváltása mögött egy belső konfliktus állhat a történtek mögött.

Az Indamedia visszavásárolja az Indexet

A hírek megjelenését követően az Indamedia Network Zrt. a Kreatívnak eljuttatott közleményben bejelentette: visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

Ez áll a közleményben

„Az Indamedia-csoport igazgatósága döntött az újság visszavásárlásáról, mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését” – olvasható a közleményben.

Megerősítették a távozukat

A közlemény megerősíti Szombathy Pál és Sztankóczy András távozását is. A lap új, azonnali hatállyal kinevezett vezérigazgatója Starcz Ákos, a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa lesz, az utóbbi digitális ügynökség a múlt héten olvadt be az Indamedia-csoportba.

Bodolai László a cég jogásza marad

Bodolai László, az MFA elnöke nem kívánt élni az Indamedia felajánlásával, hogy maradjon az Index.hu Zrt. igazgatósági tagja, a továbbiakban médiajogászként segíti az Indamedia-csoportot.

„Nehéz délelőttön vagyunk túl”

A 24.hu megkereste Bodolai Lászlót, a portált eddig működtető cég igazgatósági elnökét, valamint Szombathy Pált is, de nem érte utol őket. Sztankóczy András viszont felvette a telefont, ám akkor még sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a történteket, annyit mondott, „nehéz délelőttön van túl”. A szerkesztőségből ugyanakkor volt, aki még a közlemény közzététele előtt megerősítette, hogy távoznak a vezetők.

Menesztették Dull Szabolcsot

Idén júliusban menesztették Dull Szabolcsot, az Index korábbi főszerkesztőjét. Emiatt a cég vezetői és a  szerkesztőség között olyan feloldhatatlan konfliktus alakult ki, az hírportál teljes gárdája felmondott.

Megalakult a Telex

Az Index korábbi munkatársai azóta megalapították a Telex nevű hírportált, amely jelenleg adományokból működik.

Új csapatot hoztak létre

Szombathy Pál szinte a nulláról építette fel az Index új csapatát. Jelenleg körülbelül 65 munkatárssal működik a szerkesztőség. A hírportál látogatószáma a régi munkatársak távozása után nem csökkent.

Kiemelt kép: Szombathy Pál – Forrás: ATV