A tükör nem hazudik, emiatt sokan nem is szeretnek belenézni. Abba pedig belegondolni is szörnyű, hogy milyenek lehetnek annak a személynek a mindennapjai, aki elégedetlen a külsőjével. Dr Kárász Tamás pontosan tisztában van azzal, hogy mikkel néznek szembe a páciensei, mielőtt felkeresnék a problémájukkal. Ideje elhessegetni azt a tévhitet, miszerint plasztikai sebészek szakmáját csak a hiúság élteti. A páciensek nemcsak esztétikai okokból kifolyólag fordulnak az olyan szakemberekhez, mint Dr Kárász Tamás orrspecialista.

Dr Kárász Tamás – Szaktekintély az orrplasztika terén

Ha már eldöntöttük, hogy szeretnénk kés alá feküdni, akkor bizony érdemes ehhez a legjobb szakembert választani. Kétségkívül az egyik legbiztosabb választás Dr Kárász Tamás, aki már több ezer sikeres plasztikai műtéten van túl. Számos tanulmány elvégzését követően, a szakma elismertjévé vált, ennek ellenére az önfejlesztést továbbra is fontosnak tartja, ami főként a páciensek elégedettségét szolgálja. Jelenleg hazánkban három olyan orvos létezik, akik rendelkeznek fül-orr-gégészeti és plasztikai sebész szakdiplomával is, akik közül Dr Kárász Tamás az egyik.

Egy korrekt szakember nemcsak bólogat a páciens igényeit illetően, hanem megérti annak motivációját és további tanácsokat is ad az eljárással kapcsolatban. Szélsőséges estben az is előfordulhat, hogy az illető bizonyos okból kifolyólag nem alkalmas a plasztikai műtét elvégzésére. Természetesen egy jó orvosnak ezt is kötelessége közölni a beavatkozás feltétel nélküli elvégzése helyett.

Miként történik az orrplasztika beavatkozás?

Nem meglepő módon minden a konzultációval kezdődik. Itt fontos megjegyezni, hogy páciensként ne érezzük kellemetlennek, ha az orvos nem szimpatikus. Ha nem alakul ki bizalom a szakember felé, akkor ajánlott egy másikat keresni, mert ez is jelentősen befolyásolhatja a végeredményt, illetve azt, hogy miként éljük meg a műtétet. Manapság már a plasztikai sebészek látványtervet készítenek a beavatkozás előtt. Ez segíti átbeszélni az orrplasztika eljárás menetét és ami a legfontosabb, hogy a páciens előre láthatja a végeredményt, esetleg változtatásokat igényelhet, ha más elképzelései vannak a látottak alapján.

A műtét során az orr csontos, porcos vázának az átalakítása történik. Durván hangzik, mivel ekkor az orrhát területén az orrcsont vésése, fűrészelése, illetve a beroppantása történik, viszont ez teljes mértékben fájdalommentes. Ez nem más, mint az irányított orrcsonttörés. Az orrplasztika beavatkozásnak semmilyen látható nyoma nem marad az esztétikus megjelenésen kívül. Az orr bőre követi a változásokat, így simulva rá az új vázra.

A műtét kapcsán valószínűleg a leggyakrabban feltett kérdés, hogy mekkora fájdalommal jár. Mivel minden esetben altatásban végzik, ezért nem jár fájdalommal. Az eljárás menete nagyjából 90-140 percet ölel fel. A műtétet követően a szaglás nem fog változni, viszont orrdugulással kell számolni. A gyógyulási szakaszban az orrfújás tilos. Az orrplasztikát követően nem kell napokig a klinikán tartózkodni, elegendő csupán egyetlen éjszakát.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a orrspecialista.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.