Válásuk részleteiről is beszélt Magyar Péter kedd reggel az ATV Start című műsorában. Varga Judit volt férje azt mondta, nem váltak el haraggal, három gyermeküket ma is közösen nevelik, a bíróság közös felügyeleti jogot engedélyezett nekik. Ezért szerinte nagy kérdés, kinek állhat érdekében, hogy őt rossz színbe tüntesse fel.

A válóper

„A válásunk egy tárgyaláson zajlott, ahol én írtam egy búcsúlevelet, amelyet a bírónő megengedett, hogy felolvassak. Elkészítettem a feleségemnek a házasságkötésünkkor kapott csokrának a másolatát, és a levél felolvasásakor, először ő sírt, majd én és a bírónő is meghatódott” – mondta Varga Judit volt férje az ATV reggeli műsorában.

Koktéloztak egy teraszon

Magyar Péter azt mondta, a tárgyalás után Varga Judittal kiültek egy teraszra koktélozni, ahol együtt emlékeztek a házasságuk legszebb pillanataira. Arról is beszélt, hogy csak a szépre fog emlékezni és mindig is a gyermekeinek az anyja lesz a volt politikus. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Impulzív kapcsolatban éltek

Magyar Péter szerint Varga Judittal, a 18 évig tartó házasságuk alatt, egy impulzív kapcsolatban éltek, barátaik szerint „minden nap el tudtunk volna válni”.  Magyar Péter azt mondta, hogyha családon belüli erőszakkal teli házasságban éltek volna, akkor a bíróság nem engedélyezi a három gyerek közös szülői felügyeletét.

Feladta karrierét

Varga Judit volt férje, a beszélgetés alatt felidézte, hogy amikor kiköltöztek Brüsszelbe, akkor fél évig ő volt otthon a legkisebb gyerekkel, emiatt feladta az ügyvédi karrierét. Amikor pedig visszaköltöztek Magyarországra és Varga Juditból fideszes politikus lett, akkor pedig diplomata karrierét adta fel azért, hogy a gyermekekkel legyen.

Magyar Péter nevelte a gyerekeket

„Amikor államtitkár, majd miniszter lett, azalatt az 5 év alatt én voltam a gyerekekkel, volt olyan, hogy napokig nem látták, vagy 10 napig sem látták az anyjukat, végig én voltam velük. Nekem a gyerekeinél nincs fontosabb”.

Heti váltásban nevelik a fiukat

A mai napig heti váltásban vannak náluk, többször előfordul, hogy amikor az édesanyjuknál lennének, akkor is találkozik Magyar Péter a gyermekeivel és ez ellen Varga Judit nem tiltakozik.

Rendőrségi jelentés

Magyar Péter és volt felesége, Varga Judit balhés kapcsolatáról került a nyilvánosság elé egy rendőrségi jelentés hétfő este. Az anyagot most, három évvel annak születése után szellőztették meg a hvg-ban. Ebben többek között arról van szó, hogy az akkori igazságügyi miniszter a lakásuk ablakán akart a férje elől elmenekülni. 

Nem bizalmas

A szóban forgó dokumentumon nem szerepel a „titkos” vagy „bizalmas” minősítés, azt viszont a jelentést tevő rendőr beleírta, hogy Varga Judit akkori igazságügyi miniszter azt kérte tőle, hogy az ügyet kezelje bizalmasan. A jelentésben a veszekedés előzményeiről a Varga Judit védelmét éppen akkor ellátó rendőr azt írta: a miniszter kérte, hogy menjen el vele a lakásukhoz, így lehetett tanúja a pár egyre hangosabb szóváltásának – írja a hvg.hu

Kimászott az ablakon a miniszter

A rendőr saját bevallása szerint úgy érzékelte, Varga Judit félt és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna. Ő maga, a rendőr a lakáson kívül állt, a szereplőkre nem látott rá mindig, de jól hallotta őket. Jelentése szerint a miniszter azt mondta a férjének: „engedj el”, és ha máshogy nem jut ki, hát kimászik az ablakon. A rendőr azt állítja, valaki kinyitotta a szuterin szoba ablakát, a párkányra pedig ruhákat és csomagokat próbált pakolni, miközben Varga Judit férje ezt próbálta megakadályozni.

Kiabálás

A jelentés szerint közben Magyar Péter azt kiabálta, hogy Varga nem mehet sehova, nem viheti magával a gyerekeket (akik nem voltak ekkor a helyszínen). A rendőri jelentésben foglaltak szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy „majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből.” Egy ponton a rendőr a jelentése szerint arra utasította Magyart a házon kívül az ablaknál állva, hogy engedje el Varga Juditot, mire, állítólag Magyar vele kezdett veszekedni. A leírtak szerint az utcán is folytatódott a balhé, amit a szöveg szerint hosszan részletesen, felsorolva a rendőri intézkedéseket is. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Magyar Péter reakciója

Magyar Péter hétfő este a Facebook oldalán reagált a hvg cikkére. Varga Judit volt férjének reakcióját ebben a cikkükben tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Varga Judit és Magyar Péter – Forrás: BPK montázs