Magyar Péter és volt felesége, Varga Judit balhés kapcsolatáról került a nyilvánosság elé egy rendőrségi jelentés. Az anyagot most, három évvel annak születése után szellőztették meg a HVG-ban. Ebben többek között arról van szó, hogy az akkori igazságügyi miniszter a lakásuk ablakán akart a férje elől elmenekülni. Magyar Péter szerint a jegyzőkönyv koholmány, a Rogáni propagandagépezet dobta piacra, a HVG pedig asszisztál ehhez.

Nem bizalmas

A szóban forgó dokumentumon nem szerepel a „titkos” vagy „bizalmas” minősítés, azt viszont a jelentést tevő rendőr beleírta, hogy Varga Judit akkori igazságügyi miniszter azt kérte tőle, hogy az ügyet kezelje bizalmasan. A jelentésben a veszekedés előzményeiről a Varga Judit védelmét éppen akkor ellátó rendőr azt írta: a miniszter kérte, hogy menjen el vele a lakásukhoz, így lehetett tanúja a pár egyre hangosabb szóváltásának – írja a Hvg. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kimászott az ablakon a miniszter

A rendőr saját bevallása szerint úgy érzékelte, Varga Judit félt és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna. Ő maga, a rendőr a lakáson kívül állt, a szereplőkre nem látott rá mindig, de jól hallotta őket. Jelentése szerint a miniszter azt mondta a férjének: „engedj el”, és ha máshogy nem jut ki, hát kimászik az ablakon. A rendőr azt állítja, valaki kinyitotta a szuterin szoba ablakát, a párkányra pedig ruhákat és csomagokat próbált pakolni, miközben Varga Judit férje ezt próbálta megakadályozni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kiabálás

A jelentés szerint közben Magyar Péter azt kiabálta, hogy Varga nem mehet sehova, nem viheti magával a gyerekeket (akik nem voltak ekkor a helyszínen). A rendőri jelentésben foglaltak szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy „majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből.” Egy ponton a rendőr a jelentése szerint arra utasította Magyart a házon kívül az ablaknál állva, hogy engedje el Varga Juditot, mire, állítólag Magyar vele kezdett veszekedni. A leírtak szerint az utcán is folytatódott a balhé, amit a szöveg szerint hosszan részletesen, felsorolva a rendőri intézkedéseket is.

Karaktergyilkosság

A HVG-cikk megjelenése után Magyar Péter így ír erről az esetről a közösségi oldalán: “Tudomásom volt róla, hogy készült rendőri jelentés, mivel többek között ezzel is próbáltak nyomást gyakorolni rám a válásunk során. A jelentés tartalmát most március 16-ig nem ismertem. Ekkor tárta azt elém az újságíró, aki egyértelműen jelezte, hogy a rendőrségtől kapta azt meg. A háttérbeszélgetésen tételesen cáfoltam a jelentésben szereplő durva és hamis állításokat, de mivel egyértelművé vált számomra, hogy az újságíró részese az ellenem indult karaktergyilkosságnak (talán nem igényel magyarázatot, hogy miért ad át egy rendőr egy ilyen belső jelentést), a beszélgetésünket letiltottam.” – írja Magyar Péter, majd így folytatja:

Bepiált a miniszter

A cikkben és a jelentésben foglaltakkal szemben a valóság az, hogy az egész történés egy megrendezett színjáték volt. A feleségem nem félt tőlem, előtte lévő este baráti vacsorán vettünk részt Gulyás Gergelynél, ahonnan nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása és 10 perc üvöltözés után a volt feleségem távozott.

Heves szóváltás

Másnap reggel hazajött és közölte, hogy elviszi a gyerekeinket vidékre pár napra (ők ekkor a sogoroméknál tartózkodtak). Én jeleztem, hogy ebbe nem egyezem bele. Az, hogy ő haragszik rám, a szíve joga, de a gyerekeinket nem viheti el, mert közös szilveszterezést terveztünk velük. Ebből egy heves szóváltás akult ki közöttünk, miközben ő pakolta a gyerekek ruháit. 

Kimászott a testőr karjaiba

Miután átmentünk egy másik gyerekszobába, ő továbbra is kitartott amellett, hogy elviszi a gyerekeket, miután közöltem vele, hogy addig ne menjen el, amíg ezt nem beszéltük meg, sarkon fordult és teljesen szürrelális módon elkezdett a szuterénben lévő szoba ablakán kifelé csomagokat hajigálni és kimászni az akkor ott megjelenő testőr karjaiba. Sem nem akadályoztam abban, hogy kimenjen a szoba ajtaján, sem az ablakból nem húztam vissza, onnan ő maga mászott le és ment ki végül a konyhaajtón és indult el a szolgálati gépkocsihoz. 

Közbeléptek a testőrök

Miután külön gépkocsival odaértünk a a sógoromékhoz, a testőrök a testükkel akadályoztak meg abban, hogy a saját gyerekeimhez odamenjek. Ekkor jeleztem nekik, hogy ha ezzel a tevékenységükkel nem hagynak fel, akkor a sajtóhoz fordulok. Azóta már bánom, hogy ezt nem tettem meg.

Agresszív kiabálás

A jelentés végig azt a narratívát visszi, hogy én agresszívan kiabáltam, miközben a volt feleségem nyugodtan lépett fel, miközben mindketten feldúltak voltunk. Számomra az ablakos, testőrös jelenetből rögtön világossá vált, hogy egy előre megrendezett színjátékról van szó, hiszen a testőrök korábban soha nem jöttek fel az utcától 66 lépcsőre lévő házunkhoz.

Családi vita

Ha a volt feleségem valóban félt volna tőlem, vagy bármilyen atrocitásnak ki lett volna téve, akkor egyrészt 4 hónappal később nem békülünk ki, másrészt ma nem heti váltásban nevelnénk a közös gyermekeinket közös felügyelettel. Sajnálom, hogy a családunk olyan helyzetbe került, hogy köszönhetően a rogáni propagandának és az ehhez asszisztáló HVG-nek egy régi családi vitánkon csámcsog majd az ország, de innen is jelzem, hogy ez sem tántorít el attól, hogy közeli jövőben a kormánytagok közreműkődésével elkövetett súlyos bűncselekmények kapcsán rendelkezésemre álló bizonyítékokat nyilvánosságra hozzam. Ezt követően a propaganda sem fogja megmenteni a lemondástól a kormányt” – szögezi le Magyar Péter. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Varga Judit és Magyar Péter – BPK-montázs