Fojtogatott és csúnyán viselkedett egy értelmi fogyatékos lánnyal az encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola egyik diákja. Az eset, az iskola március 15-i ünnepsége közben történt. A tanárok és a tanulók az aulában ünnepeltek, miközben a diák az egyik tanterembe csábította be iskolatársát.

Ünnepség alatt

Amint arról korábban beszámoltunk, az iskolai ünnepség alatt bántotta egy diák az egyik diáktársát az encsi iskolában. Nemcsak disznóság történt, hanem a fiú fizikailag is bántalmazta a lányt. Most megdöbbentő részletek derültek ki a borsodi esetről. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Enyhén fogyatékos

A lány, akire iskolatársa rátámadt, enyhén értelmi fogyatékos, nevelőszülőknél él. Többen azt mondták róla, hogy nagyon könnyen befolyásolható. Így fordulhatott elő, hogy a lány a nála három évvel fiatalabb fiúval bement az egyik terembe. A gyanú szerint ott támadt rá a fiú.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felvételt is készült az esetről

A korábban megjelentek szerint először fojtogatni kezdte, aztán lefogta a kezeit és letépte a lány ruháját. Ahogy több forrásból is megerősítették, magáról az esetről nem készült felvétel, a teremben ugyanis nincs kamera, a folyosón viszont van. Az pedig rögzítette, ahogy a teremből kijön a fiú, majd megfogja a kilincset, hogy a lány ne tudjon kijönni.

Két diák mentette meg a lányt

Végül két másik diák szólt rá a fiúra, aki csak ezután engedte ki a lányt, akin ekkor már látszottak a sérülések. Elsősorban a nyakán. A fiú fojtogathatta, ekkor sérülhetett meg. „Szeretnék veled beszélni” – ezzel csalta be a fiú a lányt az egyik osztályterembe, mondta a megyei ügyészség szóvivője.

A lány gyámja tett feljelentést

Jogg Zsolt azt is elmondta, hogy a gyanú szerint az eset akkor történt, amikor a többi tanuló, és a tanárok az aulában voltak, az iskola március 15-ei ünnepi megemlékezésén. Az ügyben a lány gyámja tett feljelentést.

Bezárta a terembe

„ A fiú az eset közben beszűrődő hangokat halott, kiment a terem elé, miközben az ajtót kívülről bezárva tartotta, így 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésével is gyanúsítják” – mondja a szóvivő.

Letartóztatták a fiút

A kislányon az orvos sérüléseket talált, amelyeket az eset közben szerezhetett. Az ügyészség a letartóztatást azért kérte, mert megítélésük szerint a fiúnál fennáll a szökés elrejtőzés lehetőség, illetve attól is tartani lehet, hogy a megtámadott lányt, vagy többi tanút befolyásolja. A bíróság egy hónapra rendelte a fiú letartóztatását. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola