A 49 éves férfi – a gyanú szerint – egy ferencvárosi lottózóban árulta a drogot. A cikkünket követően a Szerencsejáték Zrt. is reagált, azt írták, már nem lottózó ahol az eset történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 9. kerületi Rendőrkapitányság nyomozóinak bűnügyi információ alapján tudomására jutott, hogy egy ferencvárosi lottózóban a tulajdonos kábítószerrel kereskedik. A kerületi nyomozók 2020. szeptember 11-én a lottózóban a 49 éves férfit valamint társát, egy 42 éves férfit elfogtak.

A BRFK nyomozói megállapították, hogy a 49 éves S. Ágostontól lefoglalt kábítószer gyanús anyagot társa, a 42 éves G. Ofer izraeli állampolgár szállította, hogy azt árulni tudják a lottózóban. Az értékesítés telefonos egyeztetés követően történt, a drogot grammonként 2 ezer forintért árulták. 

Amikor a rendőrök elfogták G. Ofert a nadrágja zsebében 620 ezer forintot találtak, valamint lakásán tartott kutatás során a nyomozók további 10 gramm kábítószer gyanús anyagot, valamint 50 ezer forintot találtak.

A nyomozók a lottózóban is kutatást tartottak, ahol közel egy kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint 141 ezer forintot foglaltak le. 

A rendőrök a kábítószergyanús anyagot a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ laboratóriumába vitték, amelyről az előzetes vegyészszakértői vélemény megállapította, hogy kábítószernek minősül.

A BRFK nyomozói a 49 éves S. Ágostont és társát a 42 éves G. Ofert őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság mindkét férfi vonatkozásában elrendelt – adta hírül a rendőrség hivatalos oldala.

Már nem lottózó

A cikkünket a rendőrségtől vettük át a Szerencsejáték Zrt. az alábbiak közlését kérte: “A budapestkornyeke.hu portálon 2020. szeptember 15. napján 19:09-kor megjelent „Drogot árult egy ferencvárosi lottózóban a tulajdonos”  című cikk valótlan állításokat tartalmaz, tekintettel az alábbiakban foglaltakra.

A hivatkozott tudósításban az szerepel, hogy „A Budapesti Rendőr-főkapitányság 9. kerületi Rendőrkapitányság nyomozóinak bűnügyi információ alapján tudomására jutott, hogy egy ferencvárosi lottózóban a tulajdonos kábítószerrel kereskedik”, amely kétséget kizáróan téves állítás, tekintettel arra, hogy a helyiség, ahol a hivatkozott személy elfogása történt 2020 májusa óta nem üzemel lottózóként. Továbbá a Szerencsejáték Zrt. jelenleg és a cikkben hivatkozott intézkedés idején sem állt szerződéses jogviszonyban az említett személlyel, sőt a korábbiakban sem a nevezett személy volt a Szerencsejáték Zrt. szerződéses értékesítő partnere.

A Szerencsejáték Zrt. kiemelt figyelmet fordít arra, hogy működése során – ideértve mind a saját, mind a szerződéses értékesítő partnerek által üzemeltetett lottózókat – maradéktalanul eleget tegyen valamennyi jogszabályi előírásnak, és ugyanezt a fegyelmezett, jogkövető magatartást várja el valamennyi szerződéses partnerétől.”