Szerda reggel 8-kor kell átadnia a Veresegyházi Medveotthon vezetését a jelenlegi igazgatónak az önkormányzat által kijelölt új vezetésnek. Kuli Bálinték azonban nem hajlandóak átadni az állatokat. A helyi önkormányzat két hete bontott szerződést azzal az állatparkkal, amelyben hónapokkal ezelőtt kiszökött egy oroszlán.  

Nemrég írta meg a BudaPestkörnyeke.hu, hogy a  veresegyházi önkormányzat indoklás nélkül szerződést bontott a helyi medvefarmot működtető Medvefarm Kft-vel. Egyesek politikai bosszút emlegetnek, mások szerint a szerződésbontáshoz köze lehet a nemrég kiszabadult oroszlánnak.

Három hónapja, júniusban az elsők között írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy kiszivárgott egy videó arról, hogyan szökött ki a ketrecből a látogatók közé egy oroszlán a Veresegyházi Medveotthonban, ugyanis a macikon kívül oroszlánok és farkasok is vannak a parkban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kuli Bálinék nem adnak át semmit

A jelenlegi vezetés szerint a városnak nincsen hatósági engedélye a fokozottan védett állatok tartására, tehát jogilag nem is viheti tovább a Medveotthont működtetőként. Kuli Bálintnak szakmai aggályai vannak, ezért a kormányhivatal segítségét kérte.

A jelenlegi igazgató azt mondja, ebben a rendezetlen helyzetben, amelyben az önkormányzatnak nincsen működési és tartási engedélye, emiatt szerdán biztosan nem ad át semmit az önkormányzatnak. Birtokvédelmet kértek egy semleges jegyzőtől, aki történetesen dunakeszi jegyzője. Szeptember 16-án reggelre pedig odahívták a sajtót, illetve a rendőrséget.

„Mi reggel hét órára ott leszünk, ellátjuk az állatokat, amikor pedig nyolckor megjelennek majd az önkormányzat emberei, nem adjuk át az állatkertet nekik! Nem engedjük, hogy politikai játszótérré tegye a polgármester a Medveotthont!” – mondta az Indexnek Kuli Bálint.

A polgármester nem hosszabbít

Az Index megkereste Pásztor Béla polgármestert is, aki elmondta: a veresegyházi Medveotthon Kft.-vel az állatok etetésére, gondozására, egészségügyi ellátására kötött szerződés szeptember 15-vel lejárt, amelyet nem kívántak meghosszabbítani.

Veresegyház polgármestere arról is beszélt a lapnak, hogy Kuli Bálint fél éve tudja már, hogy ez fog történni. Az állatkert fenntartását pedig szeptember 16-tól az önkormányzat saját szervezete, a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet végzi, mely augusztus 13-án benyújtotta már kérelmét a Pest Megyei Kormányhivatalhoz a szükséges engedélyek ügyében.

„Galamb István, a kormányhivatal osztályvezetője és a társhatóságok képviselői már megtekintették a Medveotthont, és semmilyen kifogást nem emeltek” – mondta Pásztor Béla. Igaz, hivatalosan még nem kapták meg az engedélyt.

Kiemelt kép: Veresegyházi Medveotthon korábbi felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu