Üzlettársként dolgoztak a közös lakásukban a drogdílerek. Vevőiknek is az otthonukban tárolt drogot értékesítették, illetve maguk is fogyasztottak a kábítószerből. A bíróság most elrendelte a letartóztatásukat, mert félő volt, hogy az eljárás alatt is árulnak kábítószert vagy eltüntetik a bizonyítékokat.

A lakásukban árulták a drogot

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál információi szerint kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt a Dunakeszi Rendőrkapitányság indított eljárást, az ügyészség pedig a legsúlyosabb kényszerintézkedést indítványozta a drogkereskedő férfival és a nővel szemben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Drogpláza a lakásban

A két gyanúsított különböző típusú kábítószerek értékesítésével foglalkozott, tevékenységüket a saját lakásukban végezték Dunakeszin. Valóságos drogplázát rendeztek be. Ott tárolták, porciózták a drogokat, amelyeket szintén az otthonukban adtak el az ügyfeleiknek.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Házkutatás

Pár napja, február 5-én a férfi gyanúsítottól egy személy 40.000 forintért vásárolt amfetamint. Ugyanezen a napon a két díler lakásán a nyomozók házkutatást tartottak, amelynek során kábítószerek porciózásához szükséges eszközöket és különböző kábítószer-gyanús anyagokat, köztük amfetamint találtak.

Nem csak árulták fogyasztották is

Emellett a nyomozás eddigi eredménye szerint a két gyanúsított drogkereskedő a házkutatást megelőzően kábítószert fogyasztott.

8 évet is kaphatnak

Mivel megalapozottan feltehető, hogy a dílerek a beszerzőiket értesítik a büntetőeljárásról, ezzel a bizonyítást megnehezíthetik. Továbbá a terhükre rótt cselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére (2-8 évig terjedő szabadságvesztés) tekintettel szabadlábon hagyásuk esetén megszökhetnek vagy elrejtőzhetnek.

Bűnismétlés veszélye

Emellett az ügyészi indítvány szerint a bűnismétlés veszélye is fennáll velük szemben, ezért a letartóztatásuk indokolt.

Letartóztatás

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottakat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. március 8-ig.

Végrehajtható

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és az egyik védő fellebbezett ellene. Mivel a másik védő nem volt jelen, ezért jogorvoslatra neki 5 munkanap áll rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció