Éles eszközzel sebesítette meg egy hotel alkalmazottját egy vendég Békéscsabán. A sérült meghalt, a férfi elmenekült a helyszínről, azonban a rendőrség friss közlése szerint a férfi időközben feladta magát a Pest megyei Monoron.

Szóváltás, dulakodás

Békéscsabán, a Kórház utcában, egy hotel teraszán 2023. augusztus 15-én 21 óra 45 perc körül egy vendég szóváltás után, dulakodás közben egy éles eszközzel többször megsebesítette a hotel egyik alkalmazottját. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghalt

A sérültet kórházba vitték, ám a szakszerű ellátás ellenére is nem sokkal később belehalt a sérüléseibe. A 27 éves vendég elmenekült, ám nem sokkal később feladta magát a Pest megyei Monoron.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tragédia a szegedi panzióban

A Kékvillogó számolt be róla még tavaly, hogy elítélték azt a férfit, aki egy szegedi panzióban oltotta ki tanár felesége életét. A férfi előbb súlyosan bántalmazta, majd végül megfojtotta feleségét. Tettét erős felindulásban követte el. Az eset még 2021 tavaszán történt.

Már korábban megromlott a kapcsolat

A férfi hat kisegítő osztályt végzett, míg a nő tanár, gyógypedagógus volt. Egy évvel a bűncselekmény előtt megromlott a kapcsolatuk, az asszony pedig benyújtotta a válókeresetet. A férfi nem távolodott el a nőtől, hanem korábbi lakásuk lépcsőházában húzta meg magát a ruháival és ingóságaival együtt.

Több eljárás is indult a férfival szemben

Az asszony kezdeményezésének köszönhetően több alkalommal is eljárást indítottak a férfi elen. Akadtak olyanok, amelyeket bizonyíték hiányában a rendőrség megszüntetett. A férfi távoltartásának elrendelése tavaly áprilisban lejárt.

Megbeszéltek egy találkozót

2021 április 23-ára beszélt meg egy találkozót a férfi és a nő. Ennek helyszínéül egy szegedi panzióban béreltek ki egy szobát. Először szóváltásba kerültek egymással, majd dulakodni kezdtek.

Ez történt a dulakodás során

Először a nő két fém csővel ütötte meg a férfit. Ezt követően a vádlott elvette azokat a nőtől, majd ütötte és éles eszközzel ment neki. A nő ennek betudhatóan a földre került, ám az ülő, fekvő helyzetben lévő asszonyt tovább bántalmazta a férfi.

A férfi nem állt le

A vádlott ezt követően a nő nyakára lépett. Kezével a falnak támaszkodott, és addig folytatta, amit elkezdett, amíg a nő megfulladt. A hivatalos jelentés szerint az ütésektől még nem hunyt el a nő, hanem a fulladás volt a tragédia oka.

A szakértői vélemény megrázó dolgokat tartalmaz

Az áldozat több mint 50 sérülést szenvedett el. Többnyire a nő fejét bántalmazta a férfi. Olyan erejű ütéseket mért áldozatára, hogy egy fémcső el is hajlott derékszögben.

Először elismerte, majd tagadta a férfi, hogy mit követett el

A vádlott először elismerte, hogy ő okozta a nő halálát. A bíróságon már azt mondta, felesége éveken át kihasználta őt és több alkalommal is provokálta. A férfi állítása szerint a panzióban is a nő támadt rá, ami ellen védekezett. A részletekről azt mondta, nem emlékszik rájuk, a nő halálát viszont tagadta, hogy ő okozta volna.

Beszámítható volt a férfi

A szakértő szerint a sértett értelmi képessége alacsony volt. A férfi gyermeteg módon függött a nőtől. Bár maga a bűncselekmény felfokozott érzelmi állapotban történt, a férfi beszámítható állapotban követte azt el.

Csak az önvédelem volt jogos

A bíró szerint jogosan védte magát a férfi a támadástól. A fémcsövek elvételét követően azonban nem volt indokolt a támadás, a nő nála jóval gyengébb volt.

Édesanyjával végzett

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt a napokban Budapesten is tragédia történt, ott egy 24 éves fiatalember végzett a saját édesanyjával. A fiú a Fertály utcai lakásukban támadt az anyjára. Olyan sebet ejtett rajta, amelynek következtében az asszony meghalt.

Önmagával is végezni akart a fiatalember

A fiatal férfi tettét követően önmaga ellen fordult. A zsaruk a helyszínen elfogták, majd a mentők rendőri kísérettel vitték kórházba. Az indítékra egyelőre nem derült fény. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bűnügyi helyszínelő a Fertály utcában

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Kiemelt kép: Illusztráció