A húsételek koronázatlan királya a tökéletesen elkészített steak. Ahhoz, hogy ez a hússpecialitás felejthetetlen ízű legyen, nemcsak minőségi alapanyagra, hanem megfelelő elkészítési technikára is szükség van. Ez utóbbit segíthetjük elő a steakkészítés kellékeivel.

És hogy hol találunk ilyeneket? A Sous Vide Hungary steak kellékek és érlelőtasakok legjavát kínálja a főzés szerelmeseinek.

Az érlelőtasakok szerepe

A friss marhahúsból nem lehet jó steaket készíteni: ahhoz, hogy megfelelő állagú legyen, érlelni kell. Ezt az érlelőhűtő segítségével szokták megoldani, de ha nem rendelkezünk otthon ilyen professzionális készülékkel, a marhahús érlelő tasakok segítségével egy háztartási hűtőszekrényben is megérlelhetjük a húst.

A Sous Vide Hungary érlelőtasakjai a szükséges szinten tartják a nedvességet és az oxigént, hiszen a membránlemezes anyagszerkezet az egyik irányból kiereszti a vízpárát, és csak a szükséges nedvességet tartja benn, lehetővé téve ezáltal, hogy az enzimek és a hús saját nedvessége hatékonyan dolgozzanak együtt. 

Ennek a biokémiai folyamatnak a végeredménye pedig a szenzációs ízű, kiváló minőségű érlelt hús, hiszen az a folyamat során szaftossá, zamatossá válik, a rostok pedig megpuhulnak.

Az érlelés folyamata a hús színének változásával is nyomon követhető, hiszen az érlelt marhahús bordó színűvé válik. Az érlelőtasakokban a hús higiénikusan tárolható, megakadályozza, hogy szennyeződések kerüljenek a húsra.

Mire van még szükség a steakkészítés során?

Az egyik legfontosabb steakkellék a megfelelő minőségű és éles húsvágó kés, amivel könnyedén tudunk szeletelni. Ehhez a Steak Champ szakácskés kiválóan alkalmas, hiszen a 19 cm pengehosszúsága ideális a szeletelési és aprítási feladatokhoz. Kialakítása és magas széntartalmú, rozsdamentes acél pengéje kényelmes fogást és könnyű munkavégzést biztosít.

A kések mellett a húsvillák segítik a szeletelési feladatokat. Ezeket egyenként vagy igényes kialakítású díszdobozban, szettben is megvásárolhatjuk. Akár ajándéknak is kiválóan megfelelnek.

Ügyeljünk a biztonságra is!

A kezünk védelme érdekében célszerű sütőkesztyűt használnunk, hiszen a steakkészítés során forró felületekkel érintkezhetünk. A hőálló sütőkesztyű megakadályozza az égési sérüléseket.

A sütés biztonságosságát a megfelelő eszközök használatával is biztosítjuk, így a Felix Grill csipesz, a Tridens Bull Fork húsvilla, a Steak Champ tálaló és vágódeszka egyaránt jó szolgálatot tesz.

A steak sütéséhez természetesen nélkülözhetetlen az öntöttvas steakserpenyő is, mint például a Dry Ager serpenyő és a Steak Champ maghőmérő vagy a Meater+ vezeték nélküli okos maghőmérő. Ez utóbbival folyamatosan figyelemmel kísérhetjük az étel készültségi fokát, és nemcsak steakkészítésnél, hanem grillezésnél, BBQ ételek készítésénél is alkalmazható. Megmutatja, hogy mennyi időre van szükség az étel elkészítéséhez.

Ha beszerezzük a szükséges kellékeket, a steakkészítés többé nem tartozik a lehetetlen küldetés kategóriájába.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: sousvidehungary.hu

Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.