Már 2924 igazolt koronavírus-fertőzött van az országban, elhunyt újabb 12 beteg. Egy 33 éves férfi is az áldozatok között van.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2942 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg. Ezzel 335 főre emelkedett az elhunytak száma, 625-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 1008 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen.

A Pesti úti idősotthon koronavírussal fertőzött lakói közül újabb 4 elhunyt, így már 38-ra emelkedett az áldozatok száma.

Péntekről szombatra virradóra újabb 12, többnyire idős beteg hunyt el, akik mind küzdöttek valamilyen krónikus betegséggel. Azonban az elhunytak között van egy 52 és egy 33 éves férfi is. A 33 éves férfi hasnyálmirigy- és májgyulladásban szenvedett.

A koronavirus.gov.hun látható legfrissebb adatok szerint a legtöbb fertőzött még mindig Budapesten is Pest megyében van, de Komárom-Esztergom, Fejér és Zala megyében is egyre több fertőzöttet regisztrálnak. A vírus az országban már bárhol jelen lehet.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Vajda János