Gazdája szeme láttára lőtte le a kutyát a zsámbéki mezőőr. Tímea póráz nélkül sétáltatta az ebet.

Napok óta nem tud nyugodni Tóth Tímea, akinek a kutyáját, Agácát  a szeme láttára lőtte agyon a zsámbéki mezőőr. A nő elismeri, szerda este a határban póráz nélkül sétáltatta Agácát, amiért vállalja is a felelősséget. De azt nem érti, miért lövöldöz valaki egy kocsiban ülve ott, ahol gyerekek bicikliznek, felnőttek sétálnak.

„Míg a két kamasz gyerekem biciklizett, Agáca szaladgált körülöttünk, mi pedig az élettársammal sétáltunk hazafelé. A dombtetőre tartottunk, amikor lövést hallottunk. Eszünkbe se jutott, hogy valaki épp a mi kutyánkra vadászott. Láttuk, amint egy kombi autó nagy sebességgel megindult a búzatáblába, majd lefékezett a kutyánk mögött, és a sofőr a lehúzott ablakon át lelőtte Agácát. Lefagytunk a látványtól, nem hittük el, ami történt” – mondta a Blikknek Tímea.

„Ezután a kocsi nagy gázzal hozzánk száguldott. Amikor a vezetője kipattant és megindult felénk, megrémültünk. Hitetlenkedve kérdeztem tőle, maga tényleg lelőtte a kutyánkat a szemünk láttára? Persze, mert hajtotta az őzet” – válaszolta a mezőőr az asszonynak.

Tímea azt állítja, a környéken nem is volt őz, a tizenegy éves kutyája pedig nem kergetett semmit. Az asszony azt mondja, a mezőőr szerint senki nem volt a kutya közelében, majd igazoltatta Tímeákat. Utána közölte, hogy a zsámbéki jegyző küldi majd a büntetést, aztán beült az autójába és elhajtott.

Tímea lefotózta Agáca véres tetemét, majd másnap visszament a helyszínre, hogy hazavigye és eltemesse a kutyát. De Agáca teteme eltűnt, csak a vérnyomokat találta meg a helyszínen. Gazdája ezután feljelentést tett a bicskei rendőrkapitányságon, és megkereste a zsámbéki jegyzőt is, aki semmit sem tudott az esetről.

A Blikk telefonon érte utol a zsámbéki mezőőrt, aki annyit mondott, hogy indult egy eljárás, a részletekről pedig nem nyilatkozik. . Akinek meg nem tetszik valami, nyugodtan jelentse őt fel.

A zsámbéki jegyző a lapnak azt mondta, nem indult eljárás az ügyben.

A vadászok elítélik a lövöldözőt

„A kutyásoknak végre tudomásul kell venni: csak pórázon sétáltathatják a kedvencüket. A vadásztársaimmal együtt pedig mélyen elítéljük azt, amit a zsámbéki mezőőr tett. Ugyanis nem volt joga fegyvert használni ott, ahol gyerekek bicikliznek, felnőttek sétálnak. Az pedig nem kifogás, hogy őket csak a második lövés után vette észre” – mondta le Kocsis Zoltán vadász.

Kiemelt kép: illusztráció