Az elmúlt 24 órában ötnél is több csőtörés történt Érden, ráadásul fontos, sok embert érintő vízvezetékek robbantak szét. A város polgármestere, Csőzik László szerint is elég nagy a baj, több utcába lajtos kocsival viszik a vizet az embereknek.

Egymás után durrannak szét a vezetékek

Sorozatcsőtörés volt az éjjel Érden. Elég nagy a gond. Nem elég, hogy tegnap a Mecset utcában eltört egy 200-as nagyvezeték, még a 10 évvel ezelőtt, a Svájci Alap támogatásából fektetett, Érdliget és Diósd vízellátásáért felelős 600-as cső is elrepedt a Homobánya utcában, a bélése is megadta magát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átmeneti megoldások

“Megrendeltük az új idomot hozzá, de több nap, míg ideér külföldről, addig átmeneti megoldás lesz. Na és, erre jött rá, hogy az éjjel 2 óra 20-kor eldurrant az Erzsébet és a Teréz sarkán egy másik nagyvezeték, majd 3 óra 38-kor a Tárnoki úton is egy, végül Diósdon a Pacsirta utcában is felrobbant egy nagy 400-as vezeték” – írja közösségi oldalán Csőzik László, Érd polgármestere.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lajtoskocsik érden

Azt is írja a polgármester, hogy a vízművek csapata másfél napja szakadatlan dolgozik a hibák elhárításán. “Lajtoskocsikat kértünk, kaptunk – köszönjük a Fővárosi Vízműveknek és az FKF-nek a segítséget, ezeket reggel helyezzük ki a város több pontjára.”

Mindenki takarékoskodjon

“Nem tudni, mikor lesz víz, de akinél van, az kérem, takarékoskodjon vele, mert az egész hálózat egy nagy összefüggő egység, és számít egy ilyen kiélezett helyzetben, hogy mekkora a felhasználás. Javasoljuk azt is, hogy szerezzenek be ásványvizes palackokat.” – írja Csőzik László

Ez lehet az oka a csőtöréseknek

Nagy kérdés, hogy mi lehet a sorozatos csőtörés hátterében. A nagy újraindításoknál sokszor sorra repednek, törnek a vízcsövek, hiszen a nyomásváltozás nagy igénybevételt okoz. Érden ez játszódott le az elmúlt órákban, ezért törnek el sorra a csövek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Csőtörés Érden – Fotó: Facebook/Csőzik László