Programbemutatót tartott Vitézy Dávid pénteken délelőtt 11-kor a Fonóban. A városvezető aspiráns öt fő pontban foglalta össze a legfontosabb választási ígéreteinek csoportját. Vitézy leginkább azzal támadta Karácsony Gergelyt, hogy rengeteg dolgot megcsinálhatott volna, de nem tette, pedig megtehette volna. Szerinte ilyen a Városháza előtti park kérdése, amiből 5 év alatt sem lett semmi.

5 éve nem történik semmi

Vitézy Dávid szerint óriási probléma, hogy Budapesten semmilyen nagyberuházás, közlekedésfejlesztési beruházás sincs. Szerinte semmi sem történt az elmúlt években. Vitézy bevallotta, hogy 5 évvel ezelőtt ő is Karácsony Gergelyre szavazott, de szerinte kár volt, mert Budapest nem fejlődött az elmúlt időszakban, a jelenlegi főpolgármester ugyanis a “mit, miért nem lehet” politika jellemzi. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Mindent meg lehet csinálni

A füvesített villamosvágányok történetével mesélte el Vitézy, hogy annakidején minden érintett ráfeszült és elmondták, miért nem lehet füvesíteni a síneket. “Végül megvalósult, mert azon voltunk, hogy mit miért és hogyan lehet megcsinálni” – emlékezett vissza Vitézy arra az időszakra, amikor a BKK vezéreként lemenedzselte a füves síneket, amelyek azóta is szépek, működnek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

10 ezer bérlakás

Vitézy Dávid szerint nincs elég lakás és drága az albérlet. A főpolgármester-jelölt azt mondta a programbemutatón, hogy győzelme esetén 10 ezer bérlakás építését fogja elindítani. Szerinte mintanegyedeket kell építeni. „100 éve tudtak ilyet, legyünk erre képesek most is” – szögezte le Vitézy.

Élet a körúton túl

A körúti túli Budapesten él a fővárosiak háromnegyede. Vitézy szerint őket magukra hagyták, a fejlesztési források eddig csak a turistabelvárosra jutottak. A körúton túl piszok, bezárt üzletek, csúnya városrészek vannak, ezen változtatni kell, hogy szívesen megigyunk egy kávét a külső városrészben is.

Pocsék úthálózat

Rémes állapotban vannak a budapesti utak, a közterek nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca. Vitézy 350 km úthálózat felújítását vállalja az első 5 éves ciklusában. A Rákóczi út teljes megújítására is ígértet tett a főpolgármester-jelölt.

Bezárt kórházi osztályok

Az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik. Elavultak, lerobbantak a kórházak, rengeteget kell várakozni és teljes osztályok zárnak be személyzet híján.

Felülvizsgálja a karózott bikliutakat

Vitézy hosszan beszélt a közösségi közlekedés fejlesztéséről. „Sokan támadnak ezért, de lássuk be a főváros legdrágább és legfontosabb ágazata a közlekedés, ez érdekli legjobban az embereket” – fogalmazott Vitézy. Szerinte a jelenlegi, félmegoldásokból álló kikarózott bringaúthálózatot felülvizsgáltatja, mert ez nem maradhat így, ennél jobb megoldás kell. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Itt van Vitézy Dávid teljes beszéde

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból