Új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, összekötve a Múzeum körút és a Károly körút járdáit – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A hírnek sokan örülnek, azonban az egyik rádió reggeli műsorának ismert műsorvezetője kiborult. Szerinte inkább a Rákóczi utat kellene felújítani, nem zebrát csinálni az Astoriánál.

Babakocsisoknak nagyon jó hír

Az új gyalogátkelő egyszerre szolgálja majd a nehezebben közlekedő idősek haladását, illetve a babakocsival közlekedők és a kerekesszéket használók biztonságos átkelését – adta hírül a BKK. A beruházás révén süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat segíti majd az akadálymentes és biztonságos közlekedést, továbbá új középsziget épül a Rákóczi úton, valamint a zavartalan közlekedés biztosításáért a Blaha Lujza tér irányú buszmegálló a jelenlegi helyénél előrébb kerül a tér felé. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

60 éve nincs ott zebra

A főváros több mint 60 éves adósságát törleszti a zebrával: a babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedők már több száz méteres kerülő nélkül, a Rákóczi úton is átkelhetnek a Múzeum körút és a Károly körút járdái között. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Két hónapos munka

A Fővárosi Önkormányzat fejlesztése megfelelve a többször kifejezett igényeknek, kiemelt feladatként kezeli a zebralétesítést, és a közösségi költségvetésből biztosít rá forrást. Az építési munkák előreláthatólag 4–8 hétig tartanak, és szükségszerűen ideiglenes forgalmi változásokkal járnak. 

Kiakadt a műsorvezető

Az aluljárós kereszteződésekben a zebrák építése megosztja a budapestieket. Sokan nagyon örülnek, mások viszont nem. A Sláger Rádió reggeli műsorvezetője, Somogyi Zoli sem lelkesedett a hírtől. Szerinte a zebrákra költött pénzből inkább rámpákat vagy liftet kellene építeni, hogy a gyalogosok ne akadályozzák az autós közlekedést.

Gyalogosok miatt van dugó?

A rádiós, a Blaha Lujza tér esetével példálózott, ahol szerinte a zebrán áthaladó emberek miatt alakul ki gyakran dugó. A rádiós azt is elmondta, hogy nem szereti szembeállítani a gyalogosokat az autósokkal, hiszen minden autós gyalogos lesz, ha kiszáll a kocsiból. 

Somogyi Zoltán

Forrás: Facebook

Nem tetszik neki

Miután a rádiós kimérgelődte magát, műsorvezető társa, Kajdi Csaba “Cyla” annyit mondott neki: “Mond ki, mond ki Zoli nyugodtan ami bánt, különben megbetegszel.” A Sláger Rádió műsorvezetőjének tehát nem tetszik az Astoriánál 60 év után felfestésre kerülő zebra. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Illusztráció