Egy beteg késsel szúrta meg az őt ellátó ügyeletes orvost csütörtökk éjjel egy VI. kerületi kórházban. Később kiderült, a Honvédkórházban történt az eset. Az 54 éves támadót elfogták.

Éjjel

Az ügyeletes orvosra támadt rá egy beteg csütörtökön éjszaka. Az eset a Honvédkórház Dózsa György úton található II. számú telephelyén történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az orvos állapota

Az orvos életveszélyes sérüléseket szenvedett – számolt be az esetről a rendőrség honlapja, amely azonban nem említette, hogy melyik kórházról van szó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elfogták

A 24.hu azt írja hogy miután elfogták a férfit a kórházban tartották fogva és emberölés kísérletével gyanúsítják.

A járvány idején már történt hasonló ebben a kórházban

Tavaly tavasszal a kovidjárvány csúcspontján, mint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt egy férfi a Honvédkórházban (ugyanitt) egy sebészeti ollóval sebesített meg minden ok nélkül több beteget, köztük egy  altatásban lévő, lélegeztetőgépre kapcsolt nőt. Az ámokfutót a kórház udvarán sikerült megállítani, elfogták a rendőrök.

Korábban lélegeztetőgépen volt

A Honvéd kórház 6. kerületi telephelyén egyszer csak a korábban szintén lélegeztetőgépen lévő 37 éves férfi felkelt az ágyából, magához vette a veszélyes, borotvaéles orvosi eszközt.

Pánik tört ki az osztályon

A magyarul egyáltalán nem beszélő, 37 éves férfi őrjöngeni kezdett a folyosón, majd találomra odament egy asszonyhoz akit fojtogatni kezdett, de a nő még el tudta hárítani a támadást. Segítségért kiáltott, amire a nővérek és a biztonsági személyzet tagjai is felfigyeltek. Az osztályon pillanatokon belül kitört a pánik.

Szabadon mászkált a kórházban a tettes

A kórház vezetőség szerint részükről nem történt mulasztás. „Nagyon fontosnak tartom leszögezni, hogy minden tiszteletem a kórház dolgozóié, hiszen a járványhelyzet miatt kialakult megfeszített tempóban is helytállnak és rendületlenül gyógyítják a covidos betegeket. Azt azonban meg kell említenem, hogy meglátásom szerint nagy hiba volt, hogy a kínai állampolgárságú férfiről valaki levette a kötéseket, és innentől szabadon mozoghatott” – mondta a Blikknek a gyászoló család ügyvédje, dr. Lichy József.

A tettes állítólag nem drogozott

Az ismerős elmondása szerint a kínai közösséget is nagyon megrendítették a történtek. Az elkövető szakácsként dolgozott egy budapesti étteremben, a munkáját állítólag rendesen látta el. Magyarul nem beszél. Az ismerős nem tud róla, hogy a férfinak korábban drogproblémái lettek volna, szerinte valamilyen gyógyszer, talán nyugtató váltotta ki nála ezt az elborulást.

Egy rendőrt is megtámadtak

Újpesten késelték meg

A rendőröket 2020 december 24-e reggelén értesítették egy újpesti társasházhoz, hogy intézkedjenek egy erőszakos, hangoskodó férfival szemben. Az esethez két járőrt riasztottak, azonban a kiérkezésüket követően a támadónak sikerült többször is késsel megszúrnia az egyik rendőrt. Társa egy nő, lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette.

Nagy vita alakult ki a fegyverhasználatról

A majdnem halálra késelt rendőrt kórházba szállították, ahol az orvosoknak sikerült megmenteniük. A hír kapcsán hatalmas vita alakult ki az interneten a rendőrök fegyverhasználtáról.