Egy sebészeti ollóval sebesített meg egy férfi minden ok nélkül több beteget, köztük egy egy altatásban lévő, lélegeztetőgépre kapcsolt nőt. Az ámokfutót a kórház udvarán sikerült megállítani, elfogták a rendőrök. Az ügyészség azt kéri, hogy a letartóztatását elmegyógyintézetben töltse a tomboló férfi.

Sebészollóval a kezében tombolt

Elrendelte a bíróság annak a 37 éves kínai származású férfinak a letartóztatását, aki egy sebészollóval életveszélyesen megsebesítette betegtársát a Honvéd kórház Covid-osztályán – írja az Index. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Altatásban volt a bántalmazott nő

A súlyosan bántalmazott nő védekezésre képtelen állapotban, altatásban volt a lélegeztetőgépen. A nyakán és a fején megszurkált 54 éves betegen életmentő műtétet kellett végrehajtani, állapotát stabilizálták. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem volt előzménye a támadásnak

A minden előzmény nélkül támadó kínai először a kórtermében fojtogatott egy férfit, utána kezdett a sebészollós ámokfutásba.

Egy őrt is megsebesített

Bár a kórház biztonsági személyzete felfigyelt rá, nem tudták leállítani, az egyik őrt is megsebesítette. Ezért a rendőrök segítségét kérték, akik végül a kórház udvarán fogták el. Addigra öt embert is megsebesített – értesült az Index. 

Diliházba küldenék

A fővárosi főügyész tájékoztatása szerint a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy döntött, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. 

Emberölés kísérlete

Ibolya Tibor elmondta, hogy előzőleg a férfit gyanúsítottként hallgatták ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Ezeket is olvasd el!

Fennáll a bűnismétlés veszélye

Az ügyészség azért kérte a férfi letartóztatását, mert szerintük a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban csak így biztosítható, az eset körülményei alapján pedig a bűnismétlés veszélye is fennáll. Ugyanakkor a végzés fellebbezések miatt nem végleges. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Honvéd kórház – Forrás: GoogleStreetview