28 éves korában elhunyt Balogh István Lajos, Józsefváros képviselője. A fiatal politikust a Roma Sajtóközpont információi szerint koronavírussal kezelték. Pikó András megható szavakkal búcsúzik a képviselőtől, miközben Józsefváros polgármesterét is koronavírus miatt kórházban kezelik.

Meghalt egy képviselő

Közösségi oldalán tudatta a szomorú hírt Józsefvárosi Önkormányzata, hogy elhunyt Balogh István Lajos képviselő. A Roma Sajtóközpont szerint a fiatal politikus koronavírus-fertőzés következtében halt meg.

Az önkormányzat búcsúzik tőle

A 8. kerület önkormányzata Facebook oldalán búcsúzik a képviselőtől.  „Balogh István Lajos, vagy ahogyan a legtöbben ismerték, Paci a kerület több intézményében tanított zenét, és civil aktivistaként is dolgozott”.

28 éves volt

Az önkormányzat azt írja: „Elfogadhatatlanul fiatalon, 28 évesen hunyt el. Józsefváros 5. választókörzetének egyéni képviselője, a Közösen Józsefvárosért frakció tagja, a Kulturális és oktatási bizottság vezetője, roma és nemzetiségi tanácsnok volt. Balogh István Lajost az önkormányzat saját halottjának tekinti”

Koronavírusban halt meg

A Roma Sajtóközpont bejegyzésében azt írja:  “28 éves korában koronavírus következtében elhunyt a közismert roma folklór zenész, emberi jogi aktivista és 8. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh Lajos Paci. 

Követőivel tudatta betegségét

Néhány nappal ezelőtt a Facebook oldalán osztotta meg a követőivel, hogy kórházba került COVID-19 fertőzéssel. Később arról szóltak a hírek, hogy állapota súlyosbodott, lélegeztető gépre került. A fiatalember halálát rokonai erősítették meg.

A főpolgármester is búcsúzik

„Alig hiszem el, alig találom a szavakat a megrendültségtől. 28 évesen vitte el a vírus ezt a nagyszerű fiatalembert, a legbátrabbak egyikét. Minden erejével, szóval és tettel küzdött a megkülönböztetés minden formája, a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, a cigány és nem cigány magyarok együttéléséért. Balogh Lajos, a „Paci”, a civil, az aktivista, a zenész, a kultúrember. Letaglózóan rövid életében hatalmas és súlyos örökséget hagyott ránk, megfelelni neki, hitét és akaratát továbbvinni a mi kötelességünk immár. Isten veled, barátom!”

Pikó András is beteg

Józsefváros polgármestere is elkapta a koronavírust. Jelenleg kórházban ápolják. Oxigénnel segítik légzését, szteroidot tartalmazó gyógyszerekkel kezelik.

Tüdőgyulladásra utaló jelei voltak

Pikó András azt írta, október 23-án délután jelentkeztek nála a tüdőgyulladásra utaló tünetek: száraz köhögés, enyhe láz és néha az elviselhetetlenségig fokozódó izomfájdalom.

Megható szavakkal búcsúzik Pikó András

„Ezzel a közös képünkkel búcsúzom Tőled, drága Paci. Ezt szeretted Te is, én is a legjobban – Te már akkor is roma politikus voltál, aktivista, csupa szív harcos, én még csak készültem. Egy éjjel, munka után fogtad a gitárod és csak játszottál, amíg mindketten mosolyogni nem kezdtünk – akkor voltál elemedben, ha Te adhattál.  Büszke vagyok erre a Veled végig küzdött egy évre, és kimondhatatlanul fáj, hogy nem lehet már több. Nyugodj békében, barátom!” – írja Facebook oldalán a polgármester.

Kiemelt kép: Balogh István Lajos – Forrás: Facebook