Felborult egy kamion az M0-áson Maglódnál hétfőn 16 óra után. Egy ember megsérült, nagy torlódásra kell a környéken számítani.

Egy ember megsérült

Egyelőre ismeretlen okból borult egy kamion az út menti árokba november 2-án 16 óra körül az M0 autóúton. A közlekedési balesetben egy ember megsérült. | A folyamatosan frissülő baleseti híreket ide kattintva éred el!

Lezárták az útszakaszt

A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon ideiglenes zárásokra kell számítani, melyet a rendőrök a munkálatok előrehaladtával tesznek majd teljes szélességében újra járhatóvá.

Három kamion ütközött

Ahogy azt az elsők között itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk három kamion karambolozott az M0-ás autóúton október elején egy délután. Az egyik kamion roncsaiba beszorult a sofőr, több szemtanú is azt mondta, biztosan meghalt. A katasztrófavédelem munkatársai bravúros mentést végeztek.

Súlyosan roncsolódott

A ráfutásos balesetben az egyik kamion fülkéje olyan súlyosan roncsolódott, hogy a sofőrre rászorult a műszerfal, nem tudott kiszállni – tájékoztatta portálunkat a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa.

Feszítővágóra is szükség volt

A kamionba szorult férfit a budapesti tűzoltók mentették ki feszítővágó és más szerszámok segítségével.

Mozdulatlan sofőr

A katasztrófavédelem videót is készített a mentőakcióról, ezt a cikkünk alján lehet megnézni. A felvételen jól látszik, a sofőr mozdulatlan lába a sofőrfülkében.

Ezek is érdekelhetnek:

Széthúzták a roncsot

A mentőegység bevetett mindent, amit csak lehetett: fűrészt, hidraulikus feszítőt, vágót. A tűzoltóknak végül sikerült annyira széthúzniuk a roncsot, hogy a férfi meg tudott mozdulni.

Lefeszítették róla a műszerfalat

Először le kellett feszíteni a sofőrről a műszerfalat, majd le kellett vágni a pedálokat is. Végül a saját lábán mászott ki a tűzoltólétrán a járműből, szerencsére karcolásokkal megúszta.

Valóságos csoda

A felvételek alapján kész csoda, hogy kisebb karcolásokkal megúszta a sofőr. Ha egy tized másodperccel később kezd el fékezni és erősebben belecsapódik az előtte haladó kamionba, biztosan összepréseli a több tonnás monstrum.

MTI/BPK, Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Balesetinfó