A szentendrei közterület-felügyelők egy virágboltost húztak le. Munkakörükkel visszaélve huzamosabb időn keresztül jogtalanul szedtek helypénzt, és ezzel megvalósították a folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettét.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

A törvényszék egyiküket 2 év, négy évi próbaidőre felfüggesztett börtönre, 100 ezer forint pénzbüntetésre és a közterület-felügyelői foglalkozástól való végleges hatályú eltiltásra ítélte. A bíróság 275 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben. Társát a II. r. vádlottat a törvényszék 2 év, öt évi próbaidőre felfüggesztett börtönre, 200 ezer forint pénzbüntetéssel és a közterület-felügyelői foglalkozástól való végleges eltiltással sújtotta – írja a 24.hu.

A két közteres a Szentendre Város Polgármesteri Hivatalánál dolgozott közterület-felügyelői munkakörben. Feladatkörükbe tartozott többek között az engedély nélküli közterület-használókkal szembeni intézkedés.

Kapcsolódó cikkek:

Az Önkormányzat rendeletei egyaránt közterület-használati engedélyhez kötötték az üzletet magába foglaló építmény közterületről látható ajtószárnyán, ablakszárnyán, illetve lépcsőjén történő árubemutatást.

Egy szentendrei virágszalon az üzlet ajtószárnyait és az üzlet előtti járdaszakaszt az üzlet árubemutatásra használta. Az elsőrendű vádlott közterület-felügyelőként bemutatkozva közölte, hogy a közterület használatáért pénzt kell fizetni, és ettől kezdve havi 5 ezer forintot kért és kapott a bolt tulajdonosától.

Később már nem pénzt kért, hanem legalább ugyanilyen értékű csokrot állíttatott össze magának. Később egy kollégáját is bemutatta az üzlet tulajdonosának. Innentől már ő is ellenszolgáltatást kért a virágostól az üzlet szabálytalan közterület használata miatt.

Tavaly októberben a másodrendű vádlott ismét ingyen csokrot szeretett volna. A virágos azonban nem adott neki, és amikor megtudta, hogy jogellenesen tejel és adja az ingyen csokrokat bejelentést tett az önkormányzatnál.

Az ítélet ellen az ügyész a II. rendű vádlott esetében súlyosításért, míg a közteres és a védője felmentésért fellebbezett. A másik közteres tudomásul vette a döntést.

Új HÉV, új híd a Dunán és egy elkerülő út – fontos dolgokat mondott Szentendre polgármestere

Kiemelt kép: Szentendre – Fotó: BPK