Megkezdődött az M1-es autópálya Budapest-Győr közötti második szakaszán megvalósuló sávbővítés előkészítése, hamarosan megépülhet az M1-es pátyi lehajtója is.

Az újabb szakasszal Tatabánya-Győr között is 2×3 sávosra bővül majd az autópálya, így összességében Budapesttől Győrig tart majd a kiszélesített útszakasz – tájékoztatta a sajtót a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Korábban megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy az M1-es bővítését Budapestnél kezdik, Győrig több lépésben alakítják ki a szélesebb aszfaltcsíkokat.

A bővítés során már figyelembe veszik a hamarosan megépülő, az M0-ás hiányzó nyugati szakaszát kiváltó M100-as út csatlakozását is az M1-eshez. A jelenlegi tervek szerint Bicske és Esztergom között valósul meg ez az új út.

Az autópálya szélesítésekor megépül az M1-es pátyi lehajtója is a Sasfészek pihenőnél, ez Budapest felöl az első Mol benzinkút az M1-esen.

Sasfészek-tó: Egy zsebkendőnyi vadon az M1-es autópálya mellett

Az autópályabővítés második szakasza Tatabánya-Újváros – Győr (M19-es csomópont) közötti 46 km-es útvonalat érinti. A fejlesztés során érintett települések: Ács, Bábolna, Bana, Bőny, Csém, Győr, Kisigmánd, Kocs, Mocsa, Nagyszentjános, Tata, Tatabánya, Vértesszőlős.