A kedd esti szakadó esőben több súlyos baleset is történt Budapesten. A Bajza utcánál egy idős férfit ütöttek el, a 11. kerületben pedig egy Golf és egy Mercedes ütközött.

Nem vette észre a férfit

A 6. kerületi Bajza utcából egy Mercedes kanyarodott zöld jelzésen, jobbra kis ívben az Andrássy út Hősök tere felé vezető oldalára, de a középkorú sofőr nem vette észre, hogy az Andrássy úton keresztben, szintén zöld jelzésen egy idős férfi próbál átkelni a túloldalra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Méterekkel a zebra után állt meg

Fotó: G.K.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Beütötte a fejét

A Mercedes elütötte a férfit, aki az úttestre zuhant és keményen beütötte a fejét. A kiérkező rohamkocsi munkatársai a földön kezdték meg az ellátását, majd életveszélyes állapotban szállították kórházba, az agya sérült meg nagyon súlyosan. A mentés és a helyszínelés ideje alatt a kifelé tartó forgalmat a szemközti oldalra terelte a Rendőrség.

Lezárták az Andrássyt

Fotó: G.K.

Másik baleset

Nem sokkal később egy elektromos Volkswagen Golf ütközött egy Mercedes CLA-val a 11. kerületben, a Bartók Béla út és a Tétényi út kereszteződésében.

Több baleset volt itt

Nem az első baleset adódik itt abból, hogy a Bartók Béla úton a Somogyi út felől érkező, majd balra, a Karolina útra kanyarodó jármű vezetője az egyenesen haladó zöld jelzésre azt hiszi, hogy neki mutat zöldet a jelzőlámpa.

Totálkárosak lettek az autók

Fotó: G.K.

Sokan voltak a Mercedesben

Ennél a karambolnál a Golf fiatal vezetője járt pórul ugyanígy, a Mercedes a Bartók Béla úton a Móricz Zsigmond körtér felől zöld jelzésen haladt át. A Golfban csak a vezető utazott, ő nem sérült meg, a Mercedesben viszont a szintén fiatal sofőr mellett és mögött négy fiatal hölgy ült.

Nem voltak bekötve

Egyikük sem használta a biztonsági övét, és bár ettől függetlenül az első légzsákok mind kirobbantak, a jobb első ülésen utazó lány vélhetően súlyos arcsérülést szenvedett, amikor a feje a légzsákkal együtt nekicsapódott a műszerfal peremének.

Mindenki ki tudott szállni

Őt szirénázva szállította a mentő kórházba, rajta kívül még egy lány sérült meg könnyebben, őt is kórházba vitték, a másik két hölgy és a sofőr sértetlen maradt. A helyszínre érkező fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, szerencsére minden részvevő ki tudott szállni saját erejéből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotók – Forrás: G.K.