2022 júliusában számos változást jelentett be a kormányzat, amely hatással van a családok havi keretére, ezáltal pedig a felújításokra költhető összegre is. Cikkünkben megnéztük, hogy érdemes lehet-e még nekivágni a felújításnak 2022 második felében, illetve milyen megoldásokkal tudunk spórolni a folyamatban.

Hogyan tovább a családi felújítási tervekkel 2022-ben? Nehéz kérdés, hiszen számos tényező változik 2022 augusztustól. Mindenesetre otthonunk felújításáról semmiképp nem szeretnénk lemondani, legyen szó akár csak egy nyílászárócseréről vagy egy teljeskörű lakásfelújításról.

Folytassam vagy felfüggesszem a felújítási munkálatokat?

A kérdésre azért nehéz jó választ adni, mert az árakat nagyban befolyásolja a világpiaci környezet is. Érdemes a kérdést talán inkább abból a szemszögből megközelíteni, hogy mit tudok tenni annak érdekében, hogy minél kedvezőbb feltételekkel tudjam elvégezni a felújítást.

Három tipp, hogy a felújítási költségei kézben tarthatóak legyenek
Nagyban gondolkozni nem rossz

A teljeskörű lakásfelújítás természetesen drága mulatság, viszont a nagyobb tételek miatt nagyobb kedvezményt is kaphatunk. Például, ha egy generálkivitelezővel dolgozunk együtt, akire rábízzuk a teljes folyamatot, akkor a kapcsolatainak köszönhetően a vállalkozás valószínűleg a lehető legjobb árakat tudja biztosítani. Ezen kívül azt az előnyt se felejtsük el, hogy egy generálkivitelező koordinálja a teljes felújítást, így nem nekünk kell a különböző vállalkozókkal a kapcsolatot tartani. Illetve azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a vállalkozók előre veszik a generálkivitelezőket, mert ők folyamatos munkalehetőséget biztosítanak számukra. Így a várakozási idő csökken. Márpedig, ha a vállalkozó vállalási ideje csökken, az azt is jelenti, hogy a munkadíjak és az építőanyagok alacsonyabb árakon tarthatóak, hiszen minden eltelt nappal, héttel növekednek mind a vállalási árak mind az építőanyag árak.

Figyeljünk a piac mozgásaira

Előbbi észrevételünk is alátámasztja azt az állítást, miszerint jelenleg egyik pillanatról a másikra változnak az árak, és nincs ez másképp az építőipar területén sem. Figyeljük a világpiaci folyamatokat, előfordulhat, hogy a termékeket ma még sokkal kedvezőbb áron tudjuk beszerezni, mint akár holnap. Ezért is érdemes generálkivitelezőhöz fordulni lakásfelújításunk során, mert nem csak időt, de komoly összeget is spórolhatunk.

Ütemezzük a felújítást

Ha nincs lehetőségünk a teljes felújítás költségeit fedezni az nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk róla. Egy ügyes ütemezéssel álmaink megvalósulhatnak úgyis, hogy a pénztárcánkban marad pénz.  Kérjünk előre ajánlatokat megfelelő ütemezéssel, melyeket bevételeinkhez igazíthatunk.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!