A Mol töltőállomásain július 30-a óta egy forgalmival csak naponta egyszer lehet hatósági áron tankolni. A szabályozás nem kutanként működik, ugyanis van olyan személy, aki két különböző megyében szeretett volna ársapkásan tankolni – vásárlásonként 23 liter benzint rakott volna az autójába – azonban a rendszer jelzett, kiderült, aznap már tankolt hatósági áron, így a második tankolás alkalmával a piaci árat kellett megfizesse.

Kikerültek a céges járművek

Mint ismert és ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt a múlt héten rendkívüli Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kikerülnek a céges járművek az üzemanyagárstop alól, ami ezentúl csak a lakossági használatban lévő autókra fog vonatkozni, azaz csak ők tankolhatnak a 480 forintos hatósági áron. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Maximum 50 liter

A Mol pedig már június végén bejelentette, hogy a kútjaikon naponta maximum 50 litert tankolhatnak az autósok a hatósági áron, azonban ezt az 50 litert megosztani nem lehet. Azaz, ha valaki egy nap kétszer szeretne 25-25 litert tankolni, akkor a második vásárlás alkalmával kellemetlen meglepetés érheti, ugyanis azért már a piaci árat fogják elkérni.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kapcsolódó:

Gulyás Gergely: Csak a magántulajdonú gépjárművek tankolhatnak ársapkás üzemanyagot, kivétel a taxik és a mezőgazdasági gépjárművek

Napi egyszer

Ám a 24.hu több olvasója is jelezte, hogy nem sikerült egy nap többször hatósági áron tankolniuk, annak ellenére sem, hogy bőven belefértek volna az 50 literes korlátozásba. Az egyik olvasó példának okán arról számolt be, hogy egy nap alatt kétszer tankolt, mindkét alkalommal 23 litert, ráadásul nem is ugyanazon a kúton – sőt különböző megyékben járt – a második helyszínen azonban azt mondták neki, hogy nem kutanként lehet ársapkásan tankolni, hanem mennyiségtől függetlenül naponta maximum egyszer.

Nem szerepel a tájékoztatásban, de…

Annak ellenére, hogy a MOL tájékoztatásában nem szerepel, a Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója, Bujdos Eszter is úgy tudja, hogy egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet ársapkásan tankolni az olajtársaság kutjainál.

Felismeri a rendszámot

“A tankolási rend legutóbbi módosítása, azaz július 30-a dél óta a Molnál egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet ársapkásan tankolni, függetlenül a mennyiségtől. A rendszer ugyanis felismeri a rendszámot, és jelzi a kutasnak, ha valaki már egyszer tankolt aznap, és nem engedi másodszor is ársapkásan üzemanyagot venni. A Mol feltehetőleg fejlesztett valamit kasszarendszerén, és azóta így működnek. Emellett megmaradt az 50 literes korlátozás is” – magyarázta.

Ez is érdekelhet:

Amikor elindulsz a Balatonhoz mindenképpen tankolj, a szakértő benzinhiányt jósol a következő hetekben

Pánikvásárlás?

Bujdos Eszter továbbá hozzátette, hogy a maximum 50 literes korlátozásnak az az értelme, hogy ne legyenek pánikvásárlások, és ne fogyjanak ki a készletek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mol-kút