Hétfő délután egy Volkswagen Touran taxi kanyarodott ki a 11. kerületi Jászóvár utcából a Nagyszőlős utcára balra, a Karolina út felé. A taxit egy középkorú férfi vezette, hátul pedig két külföldi lány utazott, akik a Sziget Fesztiválra szerettek volna eljutni.

Belerongyolt a Mazda

Információink szerint a Volkswagen megkezdte a kanyarodást, amikor hirtelen egy Mazda CX-30 haladt át előtte keresztben. Illetve csak haladt volna, mivel a taxi a jobb oldalának ütközött, amitől a Mazda kifarolt, megbillent, majd a tetejére borulva állt meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felborult Mazda

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem emlékeztek a sofőrök

A sofőrök közül egyik sem emlékezett arra, milyen jelzésen haladt át, de a kamera felvételen az látszott, hogy a taxi zöld jelzésen kanyarodott ki.

Ilyen lett a taxi

Kinyílt légzsákok

Szerencsére egyik autóba sem szorult be senki, kinyíltak a légzsákok is, de a balesethez így is négy mentőegységet is riasztottak, akik összesen hat személyt szállítottak a Szent János kórházba.

Sok mentő érkezett a helyszínre

Szigetre indultak, kórházba kerültek

A Mazda vezetőjét, három utasát, illetve a taxiból két külföldi lány került kórházba, ők a Sziget Fesztiválra látogattak volna ki. A taxi sofőrje is könnyebben sérült, de ő saját felelősségén a helyszínen maradt.

Nem volt könnyű kimászni a piros Mazdából

Visszaállították a kerekeire a Mazdát

A kivonuló fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a tetején heverő Mazdát pedig két autómentő állította vissza a kerekeire.

Visszafordították az autót

Elterelték a buszokat

A mentés és helyszínelés idejére a Nagyszőlős utcát a Karolina úttól kifelé teljes szélességében lezárták, az 53-as, a 150-es és a 154-es autóbusz terelve közlekedett a külső végállomás felé, nem érintette a Hollókő utca és az Ajnácskő utca megállót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Képek: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.