A Fővárosi Közterület Felügyelet munkatársai csütörtök hajnalban nagynyomású mosókkal megtisztították az Astoria aluljáróját.

Az MTI híréből nem derül ki, hogy fertőtlenítő szer is volt-e az Astoriánál használt folyadékban, mindenesetre az FKF új szolgáltatás keretében fertőtlenítést is kínál. Mint írják: egy 3,5 tonnás kisteherautóval, három fős személyzettel érkeznek és komplett személyi védőfelszerelésben végzik a területen a járdák, lépcsők, utcabútorok fertőtlenítő permetezését.

Ilyen szolgáltatást szinte bárki rendelhet most tőlük, azt írják az oldalukon, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel veszélyhelyzeti önköltségi áron biztosítják a közterületi fertőtlenítő szolgáltatást.

A fertőtlenítő permetezés során széles spektrumú tisztítószert használnak. Kiemelten széles hatásspektrumú antibakteriális és gombaölő, antivirális tisztító-fertőtlenítőszer koncentrátumot alkalmaznak.

 A kívánt fertőtlenítő hatás eléréséhez általában 15-30 perc kell. A hatásspektrumról ezt írják: Baktericid (MRSA is), Fungicid, Virucid (Hepatitis B és HIV inaktiváló), Tuberkulocid.

Az oldatot permetezővel visszik fel a fertőtleníteni kívánt felületre. Használata különösen ajánlott egészségügyi és betegellátó intézményekben kórházakban, rendelőintézetekben, betegszállításban, szociális intézményekben, köznevelési intézményekben, óvodákban, iskolákban és egyéb kiemelt forgalmú közintézményekben, piacokon.

A készítmény alkalmazható mosható fal-és padburkolatok, illetve vizes egységek, berendezési és felszerelési tárgyak, valamint szállítóeszközök felületeinek egy munkafázisban történő tisztító fertőtlenítésére.

A tisztítószer használatáról azt írják, hogy a zöldfelületek melletti használata esetén a zöldfelület károsodhat. 

Fotók: Vízsugárral takarít a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkatársa a koronavírus-járvány miatt az Astoria aluljárónál 2020. március 26-án. MTI/Mónus Márton