A Nemzeti Népegészségügyi Központ egyik vezetőjének pozitív lett a koronavírustesztje. Közvetlen munkatársát is hazaküldték.

Koronavírussal fertőződött a Népegészségügyi Központ egyik vezetője – írja a Népszava.

Szerdán egy közvetlen munkatársat is hazaküldtek, a többi dolgozót azonban nem tájékoztatták kollégájuk megbetegedéséről, ha pedig valaki mégis értesült volna a helyzetről, azt arra kérték, ne beszéljen róla senkinek.

A lap kérdéseire, miszerint igaz-e a hozzájuk eljutott információ, megtörtént-e a kontaktus kutatás, továbbá hány ember került a történtek miatt karanténba, illetve elvégezték-e valamennyi kontakt vírus tesztjét,  a hivatal sajtóosztálya azt felelte: „sajnos, az NNK-ban is van olyan dolgozó, aki laboratóriumi vizsgálattal igazolt Covid-19 pozitív. A járványügyi vizsgálatot a népegészségügyi szakemberek lefolytatták, a szükséges járványügyi intézkedéseket megtették”.

Ismét nőtt a magyarországi fertőzöttek száma

Csütörtökre újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 261-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az eddigi 21 főről 28-ra nőtt a gyógyultak száma.

Kiemelt kép: Nemzeti Népegészségügyi Központ – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu