A hőség miatt a fővárosra, így az agglomerációra is másodfokú figyelmeztetést adtak ki keddre. Emellett az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden hajnali veszélyjelzésében azt írta: a középhőmérséklet több helyen eléri a 25, 26, főként a középső területeken a 27 Celsius-fokot. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Az ország többi területén – Vas és Zala megye kivételével – elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 31-35 fok között alakul. Késő estére 23-28 fok közé hűl le a levegő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!


Ha ebben a hőségben strandolni mennél, itt találod az agglomeráció 10 legjobb strandját!


Kiemelték továbbá, hogy délután, kora este főként északkeleten, az Északi-középhegységben, a középső országrészben és a Dunántúl délkeleti részén lehetnek zivatarok. Zivatarban átmeneti intenzívebb csapadék, szélerősödés várható. Legkorábban a hétvége felé szűnhet meg a hőség az agglomerációban.

MTI, Kiemelt kép: Leányfalu strandfürdő/leanyfalu.hu