A legdrágább felnőtt napijegy 6500 forintba kerül, de már 450 forintért is lehet lubickolni Budapest környékén, akár egész nap. Strand összehasonlító cikkünkben az agglomeráció 10 legismertebb fürdőhelyét hasonlítottuk össze.

Nyáron egy jó lubickolásért nem kell bemenni a városba, hiszen az agglomerációban is vannak jó strandok, sőt egészen kiválóak is. Szinte mindenhol van nyugdíjas, helyi és hétvégi jegy. A táblázatban az átláthatóság kedvéért a hétköznapokon kínált felnőtt napijegyet vettük figyelembe, ez alapján alakult ki a sorrend.

Elmondható, hogy a listázottak közül az agglomeráció legdrágább strandja Mogyoródon a legolcsóbb pedig Veresegyházon van. A strandok szolgáltatásának színvonala között jelentős különbségek vannak, alapvetően ez tükröződik a belépők árában is. Nézzük először a táblázatot, utána pedig a részleteket!

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Strand neveFelnőtt jegy hétközben (Ft)Gyerek jegy hétközben (Ft)Felnőtt jegy hétvégén (Ft)Gyerek jegy hétvégén (Ft)
Mogyoród Aquaaréna6500350065003500
Budakalász Lupa-tó2500175035002500
Budaörsi Strand2200130022001300
Leányfalui Termálfürdő2100120024001400
Rukkel-tó2000150020001500
Szigetszentmiklós Oázis18007002000700
Gödi Termálfürdő16507501650750
Veresegyház Termálfürdő11008001100800
Gyömrő Tófürdő10006001000600
Veresegyház Tóstrand450300450300

 


Mogyoródi Aquaaréna

A hagyományos strandokhoz képest színesebb szolgáltatást kínál, igaz drágábban és meleg vizes medencék nélkül, ugyanakkor sokféle kedvezményt is igénybe lehet venni. Az Aquaréna Magyarország legnagyobb szórakoztató aquaparkja, amely Mogyoródon, a Hungaroring mellett fekvő 11 és fél hektáros területen építették fel. 26 db, összesen másfél kilométernyi hosszú csúszdapálya rendszer kanyarog a föld fölött és a föld alatt. A kilenc medence között élménymedence, jacuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint lassan hömpölygő úgynevezett lusta folyó egyaránt megtalálható. A fürdő területén karszalaggal működő készpénz helyettesítő fizetési rendszer működik. Minden nap 9-19 óra között van nyitva, hűvös, esős napon nem biztos, hogy kinyitnak. Itt éred el a honlapjukat.


budakalasz-lupa-beach

Budakalász Lupa-tó

Budapest tengerpartjaként reklámozzák az átalakított Lupát. Kétféle strandra lehet itt belépőt venni, a hagyományos vízparti érzést biztosító „öbölbe” és a trendi beach-re. Az öböl jegy felnőtteknek 1000, gyerekeknek 700 forintba kerül egy napra. A látványosabb szolgáltatások a beach részen vannak, így ezeket az árakat tettük be az összehasonlító táblázatba, ugyanakkor érdemes körülnézni a weboldalukon mert nagyon sokféle kedvezményt adnak.


budaors-strand

Budaörsi Strand

Nem túl nagy ez a strand, valójában a városi uszoda udvaráról van szó. Egy 33 méteres medence, kisebb csúszdák gyermekmedence és pár élményelemből áll ez a strand. Az épület nagyon modern, higénikus, de az öltözők szűkek. Négy fős családi jegyet már 5000 forintért lehet kapni. A strand minden nap 8-20 óra között van nyitva. Itt a weboldaluk, ha körülnéznél náluk.


Leányfalui Termálfürdő

A leányfalui strand a negyedik legdrágább a vizsgált 10 agglomerációs strand közül. Családi jegyet csak kedden és csütörtökön lehet venni, a csúszda pedig feláras, 1000 forintba kerül naponta. A büfében egy lángos 700, a hamburger 900 forintba kerül. Jelenleg hat medence üzemel, a gyerek medence 32 Celsius-fokos vízzel van töltve, a gyógyvizes medence 37-40 fokos és télen-nyáron üzemel, az uszoda hossza 50 méter. Minden nap 6-19 óra között van nyitva, pénteken és szombaton éjszakai fürdésre 20-24 óra között nyílik lehetőség. A weboldalukat itt éred el.


Rukkel-tó Waterpark

A szigetszentmiklósi Rukkel János építette ki ezt az üdülőtavat, róla nevezték el. Az egykori sóderbányából kialakított strandot 1991-ben nyitották meg, azóta folyamatosan fejlődik. Kedvelt fürdőhely a dél-pesti agglomerációban. Nyolc élménycsúszda, wakeboardpálya, különböző magasságú ugrótornyok, vízibicikli, csónak, kenu várja az érdeklődőket. Születésnapon ingyen léphet be az ünnepelt. Nyári hétköznapokon délelőtt kilenctől este fél nyolcig van nyitva. A weboldalukat itt találod.


szigetszentmiklos-strand

Szigetszentmiklós Oázis Wellness és Sporthotel

A strand valójában a szálloda medencéit jelenti. Mivel nem fűtöttek, a víz hőmérséklete az időjárástól függ. Hét medence és öt élménycsúszda várja itt a vendégeket. A szabadtéri strand nyáron minden nap 9-19 óra között van nyitva. További intót a weboldalukon találsz itt.


Gödi Termálfürdő

Majdnem a leányfalui stranddal egyvonalban van csak éppen a Duna túloldalán. A másik strandhoz hasonlóan ez is az 1960 -70-es évek olajkutatásainak eredményeként megtalált termálvíz köré épült. A strand árai barátságosak, igaz az interneten néhányan kifogásolják az öltözők és a tusoló tisztaságát. A strandon három medence van, a vízhőfok 24-36 fok között változik. Nyáron 6-20 óra között van nyitva, itt csak szombatonként van lehetőség éjszakai fürdésre este fél kilenc és éjfél között. További infó itt.


Veresegyházi Termálfürdő

Veresegyházon 1457 méter mélyről, percenként 800 liter 65 Celsius fokos víz érkezik a felszínre, amely visszahűtve kerül a medencébe. A fürdőzés ajánlott ideje 20 perc, mely kis szünettel ismételhető. A termálvizes fürdést 14 éven aluli gyerekek számára csak kifejezett orvosi javaslatra ajánlják! A strand minden nap 9-19 óra között van nyitva, hétfőn viszont már 16 órakor bezár. A weboldaluk nem túl informatív, itt éred el.


Gyömrői Tófürdő

Az agyagbányából lett tónak érdekes a története. A 19. században a helyi téglagyárhoz innét vitték a tégla alapanyagát az agyagot. Miután bezárt a gyár itt maradt a bánya helyén egy nagy gödör, ami néhány év alatt megtelt vízzel, így alakult ki a tó. Az 1920-as években egy helyi orvos gyógyhatásúnak minősítette és ekkor indult be igazán az élet. Nyári időszakban a sekélyebb részeken akár 29 fokra is felmelegedhet a víz. Szezonban minden nap délelőtt 10 és este nyolc között van nyitva. A víz nem átlátszó, de a minősége kiváló, itt a weboldaluk.


Veresegyház Tóstrand

A Malom-tó mellett a strand 1928 óta üzemel, igazi retro érzést nyújt a fürdőzőknek. A fövenyt minden évben friss homokkal újítják meg. A tóból bólyákkal lekerített részen lehet fürödni és ezen kívül egy tó-vízilabda pálya is fel van állítva, amit bárki használhat. A tó többi része a horgászoké és a kacsáké. A helyszínen van vállfás öltöző, mosdóblokk, szabadtéri strandzuhany és étkezési lehetőség. Itt a weboldaluk.

Kiemelt kép: Leányafalui Termálfürdő