Lángok csaptak fel az M1-es metró Deák Ferenc téri megállójában, Budapest 5. kerületében. A tűz következtében az állomás füstben áll.

Dolgoznak a tűzoltók

A fővárosi hivatásos tűzoltók légzésvédelemben oltják a lángokat. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy lámpatest ég

Egy lámpatest szikrázott és égett fél négyzetméteren. A fővárosi hivatásos tűzoltók légzésvédelemben avatkoznak be, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett – írja a katasztrófavédelem.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem közlekedik az M1-es metró

A BKK Info Facebook-oldala azt írta, az M1-es metró nem közlekedik a teljes vonalon meghibásodás miatt. Az utasok a Deák Ferenc tér és Mexikói út között pótló autóbusszal utazhatnak. A BKK a 105-ös és a 178-as autóbusz igénybevételét is javasolja.

28 utas volt veszélyben

A katasztrófavédelem később azt közölte, hogy 28 utas már az egységek kiérkezése előtt elhagyta a metró területét.

Két tűz vasárnap

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy vasárnap este sem múlt el tűzesetek nélkül: teljesen kiégett egy lakás Budapest 9. kerületében, a 3. kerületben pedig a lángolt a tető adott munkát a tűzoltóknak.

Tűz a harmadikon

Teljesen kiégett egy lakás Budapest 9. kerületében, a Sobieski János utcában, egy három emeletes lakóház harmadik emeletén vasárnap este. A tűz az ablakon át a tetőt is károsította. 

Méteres lángok

A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Kiérkezésükkor az utcafronti ablakon méteres lángok törtek ki. Több oldalról, hat vízsugárral, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával eloltották a lángokat.

Nem sérült meg senki

A helyszínre mentők is kiérkeztek, de mint kiderült, szerencsére nem sérült meg senki – írta a katasztrofavedelem.hu.

Segít az önkormányzat

Baranyi Krisztina a kerület polgármestere Facebook oldalán azt írta, hogy elhelyezik azokat a lakókat, akik bajba jutottak. „Sajnos tűz ütött ki a Sobieski János utcában. Egy lakás teljesen kiégett, az oltás még folyik. A helyszínen vagyunk, elhelyezzük azokat a lakókat, akiknek erre szükségük van” – írta a közösségi oldalán.

Égett a tetőszerkezet

Teljes terjedelemben égett egy épület tetőszerkezete Budapest 3. kerületében, a Zrínyi utcában vasárnap késő este. A fővárosi hivatásos tűzoltók a lángokat három vízsugárral, rövid idő alatt megfékezték, védve a szomszédos épületeket is a tűz továbbterjedésétől.

Egy ember került kórházba

Egy ember megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A katasztrófavédők ismét felhívják a figyelmet arra, hogy mindenki figyeljen oda, mert ezek a tűzesetek elkerülhetők lennének. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció