Vészesen közeledik a karácsony, amelynek a pihenésről és az összetartozásról kell szólnia, ezért érdemes minél hamarabb felkészülni a tökéletes hangulat megteremtésére. Hogyan hangolódjunk már most a karácsonyi időszakra? Mit tehetünk, hogy minél meghittebb legyen a hangulat? Mutatjuk a legjobb tippeket!

1. Teremtsünk hangulatvilágítást!

A csodálatos színekben pompázó karácsonyfák és díszek azonnal remek karácsonyi hangulatot teremtenek. Persze még nincs itt a karácsonyfa díszítés ideje, de a falra már felfuttathatók a karácsonyi világítások, illetve a narancsos-fahéjas, melegséget árasztó illatgyertyák is előkerülhetnek. Válasszunk a szem számára gyengéd és kellemes színeket, hogy minél nyugodtabb és békésebb legyen az otthoni légkörünk.

TIPP: LED szalagok segítségével lélekmelegítő karácsonyi színekbe öltöztethetjük otthonunkat. Sőt, még a színek váltakozását is kedvünkre szabályozhatjuk, ezért a gyorsan villódzó vagy éppen lassan pulzáló effekteket is egy pillanat beállíthatjuk.

2. Elő a karácsonyi díszekkel!

Itt az ideje leporolni a szekrényben lévő díszeket, és minden helyiségbe elhelyezni legalább 1-1 darabot közülük. Természetesen nem kell az egész házat karácsonyi díszekkel elárasztani, de a nappaliba és a konyhába mindenképpen érdemes a legkedvesebb, akár a gyerekkorunkból megmaradt díszeinket felsorakoztatni.

Szerezzünk be karácsonyi terítőt is, amelynek kellemes tapintása és ünnepi látványa minden étkezés során hozzátesz a hangulatunkhoz. Azonban a karácsonyi fali dekoráció és lábtörlő is elsőrangú választás az ünnepre való készülődéshez.

3. Jöhetnek a kedvenc karácsonyi filmek!

Ahogyan a mondás is tartja: “Kevin nélkül nincs karácsony”. Persze ha már unjuk az ezredjére ismételt Reszkessetek betörőket, akkor A grincs és a Mi a manó, illetve a Muppeték karácsonyi éneke is tökéletes választás lehet. Ezek a filmek pedig még sokadjára is ugyanolyan hangulatot képesek teremteni, ráadásul kifejezetten viccesek és szórakoztatóak is.

4. Szóljon zene a háttérben!

Szerencsére Mariah Carey All I Want For Christmas Is You száma helyett rengeteg alternatívát találunk. Ha a klasszikus karácsonyi érzést szeretnénk elhozni otthonunkba, akkor Dean Martin vagy Frank Sinatra karácsonyi dalaival biztosan nem lövünk mellé. Böngésszünk bátran a neten karácsonyi lejátszási listák után kutatva, és biztosan új kedvencekre fogunk lelni.

5. Készítsünk finomabbnál finomabb sütiket!

Ha a karácsonyi illatokra gondolunk, szinte minden bizonnyal az almás és fahéjas aromák ugranak be. A klasszikus kókuszgolyó, mézes krémes és hókifli mellett bátran próbáljunk ki újabb finomságokat is, például készítsünk nutellával töltött kekszet, raffaello golyókat vagy éppen hóember muffint. A lényeg, hogy szeretettel készítsük őket!

6. Beszélgessünk a családunkkal és barátainkkal!

Végül a legfontosabb: a karácsonyi készülődés közben – akárcsak az év többi napján – a külsőségekre való törekvés helyett inkább beszélgessünk a szeretteinkkel minél többet. Idézzük fel a korábbi kedves emlékeinket, és beszéljünk a jövőről is.

Szervezzünk közös programokat, például menjünk el kirándulni a hófödte tájakra, húzzuk fel a rég nem használt görkorcsolyát, vagy csak filmezzünk és hallgassunk zenét közösen. Nem szabad semmire túlzottan ráfeszülni, inkább engedjük, hogy a dolgok a maguk természetes menetében haladjanak. Az ajándékok vásárlásakor is inkább a gesztusra helyezzük a hangsúlyt, mintsem az értékek nagyságára.

A fenti tippek segítségével már most tökéletes karácsonyi hangulatot teremthetünk. Gondoskodjunk a megfelelő világításról LED szalagokkal, helyezzük el a legszebb díszeket otthonunk minden pontján, illetve vessük be a kedvenc karácsonyi filmjeinket és zenéinket is. Süssünk finomakat a hideg téli napokon, és természetesen töltsünk minél több időt szeretteinkkel. Ha ezekre odafigyelünk, akkor az idei karácsonyra is remek hangulatban készülhetünk!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.