Az Önvédelmi Boltokban, Budapesten 5 helyen széles választékban kapható gáz- és riasztófegyverek, hétköznapi nevükön gázpisztolyok és gázrevolverek olyan nem halálos, szabadon tartható önvédelmi eszközök, melyek külsejükben és alapvető szerkezeti felépítésükben nagyon hasonlítanak a valódi lőfegyverekre.

Dörej, láng és könnygázsugár

Tehát töltényükben ugyanúgy van csappantyúelegy és lőpor, közel ugyanolyan torkolatdörejt és torkolattüzet produkálnak, mint egy valódi maroklőfegyver, azonban NINCS LÖVEDÉK. Ehelyett a gázpatronokban ingerlő vegyi hatóanyag van (jellemzően könnygáz (CS) vagy paprika (PV)).

Ezt jellemzően kb. 3 méter távolságra egy vastag gázsugár formájában lövi ki a gázpisztoly, és a vegyi hatóanyag biokémiai hatása teszi harcképtelenné a támadót. A hatás: égető fájdalom, fuldoklás, köhögés, erős könnyezés, ideiglenes vakság.

Leggyakoribb kaliberük a 9 mm PAK, mely méretében hasonló egy 9 mm-es éles pisztolylőszerhez.

Az Önvédelmi Boltnál lehet, ha kiváltjuk a viselésit!

A szabadon vásárolható és tartható gáz-riasztó fegyverekre ÖNVÉDELMI CÉLBÓL viselési engedély kérhető, amellyel közterületen is rejtve, töltve viselhetőek. Ennek csak a nagykorúság és a büntetlen előélet a feltétele, és online is intézhető – ha van egy ügyfélkapus regisztrációnk és egy bankkártyánk.

Az önvédelmen túl

A gáz-riasztó fegyverek emellett használatosak még kutyakiképzésre, vadriasztásra, startpisztolyként használatra, tüzijáték- vagy vészjelző pirotechnikai töltet indítására.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: onvedelmibolt.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.