A veszélyesnek minősülő munkavégzés esetén mindenképpen fontos gondoskodnunk a megfelelő eszközökről, melyek a munkát végző biztonságát garantálják. Ezek munkakörtől függően sokfélék lehetnek, de az egyik legismertebb halmazt a különböző állványok jelentik.

A kivitelezési munkák során is elsődleges a munkabiztonság

Azon szakmunkák, melyek a különféle kivitelezésekhez kapcsolódnak, rendkívül sok feladatkört ölelnek fel. Ahogy például egy építkezés is számos különböző munkafázisból tevődik össze, míg eljutunk a végeredményhez. E fázisok során mesterek és segédmunkások egész serege fordulhat meg egy-egy helyszínen. A munka minősége mellett az egyik legalapvetőbb szempont, melyre figyelni kell, a munkavállalók biztonsága. A munkák veszélyességi szintje nem egyforma, de a különféle előírásokra és szabályokra mindenképpen figyelnünk kell.

A veszélyes munkavégzés kötődhet akár különféle anyagokhoz, eszközökhöz, melyek kezelése nagy körültekintést igényel. Ugyanúgy veszélyesek lehetnek a munkavégzés körülményei is. A legszemléletesebb példa erre, ha a különböző, magaslatban végzendő munkákra gondolunk. Ez esetben nélkülözhetetlen a stabil és biztonságos alap. Ezt az alapot pedig szinte kizárólag csak egy minőségi guruló állvány képes garantálni a munkások számára.

A munkakör stabilitása

Egy guruló állvány esetén a legalapvetőbb tulajdonság a stabilitás. Leginkább ezen múlik az, hogy az eszköz mennyire képes megfelelni a munkavédelmi előírásoknak, illetve mennyire használható akár ipari környezetben is. Sokak számára talán különös lehet a guruló állvány és a stabilitás kapcsolata, de a kerekek csupán az állványok mobilitását segítik, melyek fontosságára később még kitérünk. A lényeg, hogy ezek az eszközök robusztus alapot képeznek a munkások lába alatt, akik így probléma nélkül koncentrálhatnak a munkájukra.

A stabilitásnak az állványon való közlekedésben is kiemelt szerepe van. Az állványon dolgozók sokszor folyamatos mozgásban vannak, akár az egyes szintek között, akár az adott szinten. Egy bizonytalan lábakon álló guruló állvány képtelen lenne ekkora terheléssel megbirkózni. Épp ezért már a gyártás során és az anyaghasználatkor is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy ezek az eszközök a stabilitás és mobilitás ideális kombinációját testesítsék meg. A guruló állványok jó alternatívát jelentenek a fix megoldások helyett

Mobil munkabiztonság

Egy guruló állvány egyik legnagyobb előnye – a stabilitás mellett – a mobilitása. Egy kivitelezés esetén kifejezetten fontos, hogy az állványok könnyen mozgathatók legyenek. Léteznek persze hatalmas méretű, fix állványzatok, melyek a teljes épületeket körbeveszi, ám ez nem minden esetben megoldott. A guruló állványok jellemzően alumíniumból készülnek, mely egy kellőképpen strapabíró, mégis könnyű súlyú fém. Ez a fékezhető kerekekkel kombinálva kiemelkedő mozgathatóságot kölcsönöz az állványoknak.

A lényeg ugyanakkor minden esetben a biztonságos munkavégzés és az előírásoknak megfelelő működés. A professzionális guruló állványok jellemzően TÜV tanúsítvánnyal rendelkeznek, ezzel a legszigorúbb munkavédelmi előírásoknak is megfelelnek. Ha komolyabb léptékben foglalkozunk kivitelezéssel vagy szakmunkákkal, a saját dolgunkat könnyítjük meg, ha egy ilyen eszközt választunk magunk és cégünk számára.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.