A gyáli polgármester azt közölte, hogy egy nőnél kimutatták a fertőzést. A monori betegről pedig március 16-án derült ki, hogy fertőzött. Az őt ellátó háziorvos is járványügyi megfigyelés alatt áll.

A gyáli hölgyet múlt héten tüdőgyulladással kezelték otthon, a hétvégén bekerült a Dél-pesti Kórházba, utána átkerült a Szent László Kórházba, miután megállapították, hogy koronavírusa van.

A polgármester elmondta, hogy az érintett nőt kórházba vitték, az illetékes hatóságok intézkednek, megkezdik a kontaktkutatást.

A történtek miatt Gyálon az a döntés született, hogy a hétfőtől ügyeleti rendben működő óvodák, bölcsődék bezárnak, ahogyan a piacok is – írja az Index.

A polgármester arra kérte a lakosokat, hogy ne használják a zárt és nyitott közösségi tereket, játszótereket, ne menjenek el otthonról.

Kéri, hogy kerüljék el a csoportba tömörülést, lehetőség szerint a nagy családi programokat is halasszák el.

Monoron is van koronavírusos beteg

Monori koronavírus-fertőzöttről ír a város honlapja, megemlítve, hogy a kérdéses beteg, akinek sem a nemét, sem az életkorát nem közölték március 9-én, az otthonában kapott ellátást Dr. Misuth Gábortól.

A betegnél március 16-án lett pozitív a teszt, ezért az őt ellátó háziorvos is járványügyi megfigyelés alá kerül március 23-ig, ami után az első rendelési napja március 24. lesz majd.

A háziorvos jól van, tünetmentes, a vele kontaktusba került személyeket, így az általa ellátott betegeket, ezért nem szükséges járványügyi megfigyelés alá helyezni a járási tiszti főorvos által küldött tájékoztató szerint.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán