Gyerekrablást akadályoztak meg a szülők az egyik óvodánál Budakeszin. Egy ismeretlen férfi már fogta a kisfiú kezét, amikor közbelépett a többi szülő, pár nappal később ugyanez a férfi egy gyermekért ment be az óvodába, még a gyerek adatait is tudta, csak azt nem, hogy a gyermek éppen beteg és a szüleivel van otthon. A polgármester, Győri Ottilia azonnal kamerákat szereltetett fel, a rendőrség nyomoz – erről szóltak tegnap a hírek, mára kiderült, nem történt bűncselekmény, vaklárma volt a híresztelés.

Idegen férfiak vadásznak óvodásokra

Kisgyermekeket próbáltak idegen férfiak magukkal vinni két budakeszi óvoda környékéről – terjedt a hír a köz9össégi médiában. Az egyik esetben egy 50-60 év közötti, teltebb, szakállas férfi szeretett volna állítólag egy óvodás kisfiút elvinni, úgy, hogy a gyermek személyes adataira hivatkozott. A férfi azért nem tudta magával vinni a gyermeket, mert a gyermek éppen beteg és a szüleivel otthon tartózkodik. A férfit az óvónők is kiszúrták, mert még soha sem látták, ezért is csodálkoztak, hogy mindent tudott a gyermekről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfogta a kisfiú kezét

A személyleírás alapján vélhetően ugyanez a férfi a napokban egy másik budakeszi óvoda elől úgy próbált meg elvinni egy kisfiút, hogy már megfogta a kezét. A többi gyermek szüleinek lett gyanús a férfi, ők akadályozták meg a gyermekrablást – írták a Facebookon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Biztonsági okokból lemondták a rendezvényt

A döbbenetes esetek miatt Budakeszi polgármestere, Győri Ottilia biztonsági okok miatt lemondta a pénteki Márton-napi lampionos esti, utcai felvonulást és rendezvényt. “A döntést a Pitypang Sport Óvoda és a Szivárvány Óvoda vezetőivel egyeztetve közösen hozta meg Budakeszi Város Német Önkormányzata, Budakeszi Város Önkormányzata és a Budakeszi Rendőrőrs. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy biztonsági kamerát szereltetett fel az összes budakeszi bölcsőde, óvoda és iskola bejáratához. Mint fogalmazott: “A gyermekeink biztonsága az első.”

Vaklárma az egész

Cikkünk megjelenése után arról tájékoztatott minket a rendőrség, hogy a rendőrök kiderítették: egy férfi valóban érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába, ám először rossz csoportban kereste. Az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment – egészen addig a csoportig, ahol az általa keresett kisfiút megtalálta, majd a szülők előzetes hozzájárulásával mozgásfejlesztésre vitte.

Óvatosan a Facebookkal!

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékkal figyelmeztet mindenkit a közösségi médiafelületek felelősségteljes használatára. Ellenőrizetlen, torz információk továbbítása félrevezető, egyetlen eredménye az alaptalan pánik okozása.

Érden elraboltak egy 15 éves kamaszlányt, aztán kiderült mégsem

Korábban írtunk arról, hogy Érden elraboltak egy 15 éves kamaszlányt. A hír nagy port kavart, nem sokkal később kiderült, hogy a lány kamuzott, egy sráccal volt együtt és nem tudott elszámolni az idejével. Azt hazudta a kamaszlány a szüleinek, hogy elrabolták, ezután ők feljelentést tettek. A rendőrségi kihallgatáson derült fény az igazságra.

Vácon is furcsa vége lett a rablásnak mondott ügynek

Nagyon hasonló eset történt Vácon is. 2020-ban a Radnóti Miklós Általános Iskola kapujánál állítólag gyermekrablási kísérlet történt. Egy 12 éves kislányt próbált meg elcsalni egy férfi. A rendőrség akkor is nyomozni kezdett, pár nappal később kiderült, hogy senki sem akarta elcsalni a váci kislányt, azért csinálta a balhét, hogy az édesanyja többet foglalkozzon vele.

Kiemelt kép: illusztráció – BPK-montázs