Budakeszit és a Zsámbéki-medence északi településeit gyorsjáratú autóbusz kötheti össze az M4-es metróval. Ha minden jól megy, a buszok már 2018 végén elindulhatnak.

Dél-Buda környékének közlekedési gondjait némileg enyhítő közlekedésfejlesztési elképzelésről volt szó a Budakeszi Önkormányzat testületi ülésén.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a BKK-val együttműködve, az egyik lehetőség szerint Budakeszit, a kelenföldi M4-es metró végállomással összekötő gyorsjáratú busz indulna, a másik lehetőség szerint a busz messzebbről, Zsámbékról indulva, Perbál, Budajenő, Telki, Budakeszi vonalon gyűjtené össze az utasokat és szállítaná az M4 kelenföldi végállomásához – írja a amikisvárosunk.hu.

Az Egér úttól a főváros felé már korábban kialakítottak egy önálló buszsávot, ami lényegesen felgyorsítja a buszközlekedést, elkerülve a dugókat az autópálya bevezetőjének azon a szakaszán.

Budakeszi és környékének zsúfolt közlekedését a gyorsjárat nem fogja teljesen megoldani, de némi enyhülést hozhat – írja a helyi lap.

Az agglomeráció összetett közlekedési gondjait, csak több közlekedés fejlesztési projekt összehangolt megvalósulása esetén lehet az elkövetkező évtizedben minimálisra csökkenteni. E projekteknek az előkészítése folyamatban van a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. mérnökeinek tervező asztalain. Itt elsősorban az M0-ás nyugati szakaszának- és a Budakeszi út buszsávjának a megvalósítása jelentené a nagyobb előrelépést, de lehet, hogy egyéb lehetőségek is szóba jöhetnek még a jövőben.

Kiemelt kép: BKK busz Kelendöldnél