Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Gyötrelmes cicahalál az elhagyott budapesti lakásban, két cirmost sikerült megmenteni

Az erzsébetvárosi nyomozók azzal gyanúsítanak egy budapesti nőt, hogy azért pusztult el öt macskája, mert költözéskor korábbi lakásában hagyta őket.

Elköltözött

Állatkínzás miatt nyomoznak az ellen a 64 éves nő ellen, aki 2021. december 21-én a költözését követően erzsébetvárosi lakásában hagyta hét macskáját, amelyek közül öt elpusztult.

Túlélők

Két állat még életben volt, amikor kinyitották a lakást, legyengültek, de úgy tűnik, hogy túlélhetik a megpróbáltatásokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az önkormányzat szólt

A VII. kerületi önkormányzat szólt a rendőrségnek január 20-án, hogy az egyik kerületi ingatlanban több macska tetemét találták meg. A rendőrség helyszíni szemlét tartott, és akkor találták meg a két még élő állatot is.

Videó a lakásról és a cicákról

Elismerte, de szerinte a macskák elvadultak

A lakás korábbi gazdáját, a nőt gyanúsítottként hallgatták ki. Állatkínzás miatt kérdezték. Elismerte, hogy otthagyta a macskákat és sajnálja a történteket.

Nem volt kire bíznia őket

Azt mondta a rendőröknek, hogy nem volt kire bíznia az állatokat, befogásukra pedig nem volt mód, mivel elvadultak.

Borzalmas körülmények

Egy érdi állatkínzóról már négy évvel ezelőtt is írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. Akkor a volt polgármesternek kellett közbelépnie, mert olyan rettenetes bűz volt a környéken, hogy a lakók teljesen kikészültek. 

Felfüggesztettet kapott

Az Érdi Járásbíróság állatkínzás bűntette miatt tíz hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre és négy év állattartói foglalkozástól eltiltásra ítélt az érdi férfit.

További részletek

Címlapfotó a rendőrségi videóból való.

Exit mobile version