Büdös van, rengeteg a patkány, sok a légy. A környéken élők többször panaszkodtak az érdi polgármesternek. Most akcióba lendült T. Mészáros András, döbbenetes körülményeket találtak a helyszínen.

Pincékben, vermekben, rendkívül rossz körülmények között tartott a telkén százharminc kecskét és több mint 50 szárnyasállatot egy érdi lakos. Az áldatlan állapotokat az önkormányzat és az Érdi Járási Hivatal összefogásával a napokban sikerült felszámolni, a tulajdonos ellen eljárás indult, ám az évek alatt felgyűlt trágyát még el kell szállíttatni a területről.

T. Mészáros András polgármester keddi sajtótájékoztatóján elmondta, több éve már, hogy először megkeresték őt egy parkvárosi utca lakói, akik egyre elviselhetetlenebb bűzről, rajokban megjelenő legyekről, illetve patkányok elszaporodásáról számoltak be, összefüggésbe hozva ezt azzal, hogy az egyik ingatlanon nagyon sok kecskét tartanak – írja az Érdmost.hu

A lakosok több hatósághoz is fordultak, de nem jártak eredménnyel. A polgármesteri hivatal ugyan megtette a szükséges intézkedéseket, elrendelték a helyszíni szemlét is, ám az ingatlantulajdonos a hivatal munkatársait nem engedte be a telekre.

Már 2018 nyarán többször is megkerestek a lakók, miszerint a helyzet elviselhetetlenné vált. Mivel a jogszabályok szerint a jegyző csak állatvédelmi okok miatt kezdeményezhet intézkedést, minden más tekintetben a járásnak vannak hatáskörei, ezért az Érdi Járási Hivatal segítségét is igénybe kellett vennünk.

Kapcsolódó cikkek:

„Most január 10-én beindult a gépezet. Bár hallomásból úgy tudtuk, hogy 30-40 kecske van a telken, kiderült: a parkvárosi lakos több mint 130 kecskét és 50 szárnyast tartott a durván ezer négyzetméteres ingatlanon, amely a város kellős közepén, lakóterületen található.

Az állatokat földbe ásott, kétszintes pincében helyezte el. Mint megtudtuk: a legalsó szinten vaksötétben, ürülékben, bűzben éltek az állatok, onnan kijönni képtelenek voltak, táplálásukat valószínűleg egy lyukon át oldották meg.

Sok állat vakon, degeneráltan született, állatorvos soha nem látta, senki nem tartotta számon őket, és nem is gondozták ezeket az állatokat. A százharminc kecske ürülékét el nem szállították a területről” – számolt be a megrázó esetről T. Mészáros András, akit felháborított az eset.

„Remélem, hogy a hatóság most megteszi az ebben az esetben elkerülhetetlen lépéseket. A hivatal hétfőn állatkínzás miatt feljelentést tett. Remélem továbbá azt is, hogy megindulhat a telken található hatalmas mennyiségű trágya elhordása, és a környéken élők megnyugodnak.

Hivatalunkat megkértem, mindent tegyen meg annak érdekében, hogy az ingatlant mihamarabb mentesítsük az évek alatt felgyűlt trágyamennyiségtől – mondta T. Mészáros András, aki köszönetet mondott dr. Zöld-Nagy Viktóriának, az Érdi Járási Hivatal vezetőjének az együttműködésért.

Kiemelt kép: Érdmost.hu