Pénzt akart kérni az idős érdi házaspártól, de nem kapott. Ezután diótörő kalapáccsal kegyetlenül addig ütötte őket, amíg azoknak összetört a csontjuk és belehaltak a sérüléseikbe. Most elítélték a kegyetlen gyilkost.

A tettes 2015. október 30-án az anyagi haszonszerzés szándékával ment be az áldozatok házába, majd amikor nem kapott pénzt, az elutasítás miatt indulatba jött és erőszakos magatartása következményeképpen 10-szer a női sértett és 4 alkalommal a férfi sértett fejére sújtott a diótörő kalapáccsal.

A tárgyalás során a Budapest Környéki Törvényszék dr. Szalay Csaba vezette büntető tanácsa az összes minősítő körülményt igazoltnak látta különösen a sérülések nagy számát, jellegét és intenzitását tekintve.

A gyilkost a bíróság nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt halmazati büntetésül 20 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, 10 ezer forint vagyonelkobzásra, valamint 52 millió forint bűnügyi költség megfizetésére ítélte.

Kapcsolódó cikkek:

A vádlott legkorábban a büntetése kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadlábra. Ez mellett a bíróság logikátlannak és életszerűtlennek ítélte a vádlott azon állítását, miszerint a vádlottat kihallgatása során a nyomozóhatósággal való összejátszásra presszionálták volna, hogy haza mehet a családjához.

A bíróság igyekezett a humánus ítélkezési szempontokat figyelembe venni, és ítéletében enyhítő körülményként értékelte a vádlott családi és egészségügyi állapotát, ennek ellenére ügyészi indítványra fenntartotta a vádlott letartóztatását a jogerős ítéletig.

Az ítélet ellen az ügyész a vádiratban indítványozott életfogytig tartó büntetés kiszabása miatt, a vádlott felmentésért, a védője felmentésért és enyhébb ítéletért jelentett be fellebbezést.

A Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztályának információja, kiemelt kép: illusztráció