Az Érdi Rendőrkapitányságon indult eljárás egy 32 éves érdi férfi és egy 34 éves tatai nő ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a férfi és a nő 2019. január 2-án este a tárnoki vasútállomáson a vágányok között összeverekedtek, majd hangosan kiabálva ütötték-verték egymást.

A csetepatét látva a vasúti biztonsági őrök felszólították őket, hogy hagyják abba a verekedést. Ezek után a 32 éves dühöngő férfi az egyik biztonsági őr felé fordult, és fellökte.

A garázda párost a helyszínre érkező tárnoki rendőrjárőr elfogta, majd előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók az üggyel összefüggésben.

A férfi és a nő ellen a további eljárást szabadlábon hagyásuk mellett folytatja az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Érdhez kapcsólódó cikkeink:

Már biztos! Elképesztően sok pénzt költ el Érden az egyik világvállalat

Akár három évet is lehet kapni garázdaságért

A hatályos büntetőjog szerint garázdaság elkövetője az, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Súlyosabban minősül a garázdaság elkövetőjének a cselekménye, ha a garázdaságot csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, fegyveresen, felfegyverkezve vagy nyilvános rendezvényen valósítja meg.

A garázdaság elkövetőjének a büntetése az egyéb minősítő körülmények miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Garázdaság akkor állapítható meg, ha az elkövető cselekménye, azaz elkövetési magatartása egyrészt kihívóan közösségellenes, és erőszakos, ezeknek együttesen kell fennállnia, másrészt pedig a cselekménynek objektíven alkalmasnak kell lennie arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Abban az esetben, ha az elkövető cselekményéből hiányzik az erőszakos jelleg, úgy az elkövető a garázdaság szabálysértéséért felel. A garázdaság szabálysértésért akár hatvan napig tartó elzárást is kiszabhat a szabálysértési ügyekben eljáró bíróság.

Ezek a cikkeink is Érdről szólnak, ne hagyd ki őket!

Fundoklia-völgy: Szemétlerakó helyett a természet kincstára lett

MTI, BudaPestkörnyéke.hu, Kiemelt kép: illusztráció