Az erzsébetvárosi nyomozók azzal gyanúsítanak egy budapesti nőt, hogy azért pusztult el öt macskája, mert költözéskor korábbi lakásában hagyta őket.

Elköltözött

Állatkínzás miatt nyomoznak az ellen a 64 éves nő ellen, aki 2021. december 21-én a költözését követően erzsébetvárosi lakásában hagyta hét macskáját, amelyek közül öt elpusztult.

Túlélők

Két állat még életben volt, amikor kinyitották a lakást, legyengültek, de úgy tűnik, hogy túlélhetik a megpróbáltatásokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az önkormányzat szólt

A VII. kerületi önkormányzat szólt a rendőrségnek január 20-án, hogy az egyik kerületi ingatlanban több macska tetemét találták meg. A rendőrség helyszíni szemlét tartott, és akkor találták meg a két még élő állatot is.

Videó a lakásról és a cicákról

Elismerte, de szerinte a macskák elvadultak

A lakás korábbi gazdáját, a nőt gyanúsítottként hallgatták ki. Állatkínzás miatt kérdezték. Elismerte, hogy otthagyta a macskákat és sajnálja a történteket.

Nem volt kire bíznia őket

Azt mondta a rendőröknek, hogy nem volt kire bíznia az állatokat, befogásukra pedig nem volt mód, mivel elvadultak.

Borzalmas körülmények

Egy érdi állatkínzóról már négy évvel ezelőtt is írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. Akkor a volt polgármesternek kellett közbelépnie, mert olyan rettenetes bűz volt a környéken, hogy a lakók teljesen kikészültek. 

Felfüggesztettet kapott

Az Érdi Járásbíróság állatkínzás bűntette miatt tíz hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre és négy év állattartói foglalkozástól eltiltásra ítélt az érdi férfit.

További részletek

Címlapfotó a rendőrségi videóból való.