Az Érdi Járásbíróság állatkínzás bűntette miatt tíz hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre és négy év állattartói foglalkozástól eltiltásra ítélt egy érdi férfit.

Rettenetes bűz

Az érdi állatkínzóról már három évvel ezelőtt is írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. Akkor a volt polgármesternek kellett közbelépnie, mert olyan rettenetes bűz volt a környéken, hogy a lakók teljesen kikészültek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sötét, szűk üreg

A tettes az érdi ingatlanán egy szűk, földbe vájt üregben tartott kecskéket és baromfikat – közölte a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Három éve már volt hasonló ügye

A nem megfelelő állattartás miatt az Érdi Járási Hivatal 2018 augusztusában már kötelezte a férfit arra, hogy az állatai gyógykezeléséről, a rágcsáló- és rovarirtásról, az állatok megfelelő regisztrációjáról gondoskodjon, azonban ennek nem tett eleget.

Nem gondozta az állatokat

A férfi az állatokat hosszú időn keresztül nem gondozta megfelelően, nem biztosította a kecskék és a baromfik számára a fajhoz, nemhez, korhoz igazodó élettani igényeket kiszolgáló életteret, nem alakított ki számukra megfelelő pihenőhelyet.

Elpusztult kecskék

Az üregben, ahol az állatokat tartotta, nem volt világítás, természetes fény nem jutott be, a padozat ürülékkel szennyezett volt, az üregben több napja elpusztult kecske tetemét is megtalálták a hatóság emberei.

183 állatot vittek el tőle

A hatósági ellenőrzés után 131 kecskét és 52 baromfit szállítottak el az ingatlanról. Az állatok közül egy hónapon belül 23 kecske elpusztult betegségek miatt.

Még folytatódik az ügy

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, ellene – a bűncselekmény elkövetését egyébként tagadó – vádlott fellebbezést jelentett be, így az eljárás a Budapest Környéki Törvényszéken, mint másodfokú bíróságon folytatódik – áll a közleményben.

Degeneráltan született állatok

Három évvel ezelőtt ezt mondta az akkori polgármester a most elítélt állatkínzónál látott körülményekről: “Sok állat vakon, degeneráltan született, állatorvos soha nem látta, senki nem tartotta számon őket, és nem is gondozták ezeket az állatokat. A százharminc kecske ürülékét el nem szállították a területről” – számolt be a megrázó esetről akkor T. Mészáros András. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelni fog!


Kiemelt kép: Az érdi állatkínzónál talált körülmények 2019-ben – Forrás: Facebook/T.Mészáros András