Az életéért küzdött a zsákba zárt félholtra vert kiskutya. Járókelők vették észre az autók között mozgó zsákot. A kutyusnak volt chipje, amikor felhívták a gazdáját lecsapta a telefont.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált százezrek olvassák az agglomeráció mind a 90 településén, köztük sok az álláskereső és a munkahelyváltáson gondolkodó. Hirdessen nálunk állást és meglátja: szuper áron, gyorsan megtalálhatja velünk az ideális alkalmazottat. Klikk ide a részletekért!

Zsákba csomagolt, félholtra vert kutyust találtak a járókelők Budapesten a Teleki téren. Az autók közé dobott mozgó zsákra kutyasétáltatók figyeltek fel, és amikor kinyitották, kiderült, hogy egy néhány kilós yorkshire terrier volt benne, nagyon rossz állapotban – írja az ATV.hu

A néhány kilós kutya csont és bőr volt, a medencéje több helyen eltört. Az állatorvos szerint egyértelműen megverték. Az Újpesti Állatmentő Liga ügyeletesei értek először a helyszínre, ők szóltak a rendőröknek is, majd az állatot orvoshoz vitték, ahol stabilizálták az állapotát, kapott infúziót, gyógyszereket, fájdalomcsillapítót, és antibiotikumot – írja a Hvg.hu

A kutya csont és bőr, ki volt éhezve és ki volt száradva, valamint a medencéje több helyen is eltört. Az állatorvos elmondása szerint ezt rúgás vagy ütés okozhatja, valószínűleg megverték a kutyát, mielőtt dupla zsákba csomagolva kitették az utcára. Ha az állat jobban lesz, akkor műteni kell majd, hogy újra járni tudjon.

A kutyának volt chipje, 11 éves és Tysonnak hívják. A chip adatok alapján felhívták a tulajdonost, aki teljesen elzárkózott a kutyától és lerakta a telefont.

A Teleki téren és környékén több térfigyelő kamera is működik, ezek alapján keresik most a három elkövetőt, akik fényes nappal, gyalog odavitték a zsákot. A VIII. kerületi rendőrség állatkínzás miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Állatkínzás szögekkel

Itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon korábban arról is írtunk, hogy savanyú szagú anyaggal átitatott, szögekkel átszúrt tápot dobáltak be az egyik ház udvarába Dunakeszin. Az érintett kutyus szerencsére a szöges tápból nem evett, viszont a mérgezettből igen, ezért hánytatni kellett az állatot. Fóton szögekkel megtűzdelt húrkát dobtak egy udvarba, de volt olyan gazdi is, aki arról panaszkodott, hogy valamilyen májra hasonlító dolgot dobtak be hozzájuk, nyilvánvalóan nem állatszeretetből.

Három év szabadságvesztés állatkínzásért

A Büntető Törvénykönyv szerint, az a személy, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Kiemelt kép: részlet az ATV videójából