Döbbenetes: fejszúrás, lövöldözés és vasvillázás. Hetvenen estek egymásnak csütörtök este Ráckevén, ahol két népes család egy drogügy miatt balhézott össze, több lövés is eldördült. Hárman súlyosan megsérültek, a Terrorelhárítási Központ emberei is a helyszínre vonultak, mert a rendőrök állítólag nem bírtak velük. Három mentőhelikopter landoltt Ráckevén, rengeteg kék vilogós autó ment a település felé az 51-es úton.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált százezrek olvassák az agglomeráció mind a 90 településén, köztük sok az álláskereső és a munkahelyváltáson gondolkodó. Hirdessen nálunk állást és meglátja: szuper áron, gyorsan megtalálhatja velünk az ideális alkalmazottat. Klikk ide a részletekért!

Puskákkal, késekkel és egyéb szúrószerszámokkal esett egymásnak két család csütörtök este hat körül Ráckevén. Több lövés is eldördült, három ember súlyosan megsérült. Ezek közül egyiküket vasvillával szúrták meg. Hozzájuk mentőautó és mentőhelikopter is érkezett.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A helyszínen Vereckei Zoltán alpolgármester azt mondta a Blikknek, hogy amikor telefonon szóltak neki, hogy mi történt, azonnal a helyszínre sietett. Annyit mondott, tudomása szerint drogügylet áll a háttérben. A településen régóta problémát jelent a kábítószerfogyasztás, ami ellen már tett lépéseket az önkormányzat. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy az egyik sérült, akit vasvillával szúrtak meg, komolyan megsebesült, őt Budapestre szállították.

A két családról annyit tudott meg a Blikk tudósítója, hogy az egyiknek vastelepe van, és hogy egy napok óta húzódó viszály miatt estek egymásnak. A lövöldözést megelőzően az egyik családból valaki drogot adott el a másik famíliának, amitől valaki, aki fogyasztott belőle, rosszul lett. Ennek megtorlásaként bántalmaztak valakit és ez robbantotta a véres konfliktust, ami egy kisebb háborúvá fajult – ami a létszámot illeti, úgy tudni mintegy 70 ember esett egymásnak.

Az Index szerint a balhé Ráckevén a Bercsényi utcában történt, több lőtt sérült van, már a TEK is a helyszínre érkezett. A Blikk információi szerint két család esett egymásnak a Pokolhegynek nevezett helyen. Miután a helyi rendőrök nem bírtak velük, kihívták a TEK-et.

A két családról annyit lehet tudni, hogy az egyiknek vastelepe van és egy napok óta húzódó viszály miatt estek egymásnak. A lövöldözést megelőzően az egyik családból valaki drogot adott el a másik famíliából a másiknak. A szertől pedig valaki rosszul lett. Emiatt bántalmaztak valakit és ez robbantotta ki a véres konfliktust. Körülbelül 70 ember esett egymásnak.

Közben három mentőhelikopter érkezett a helyszínre Balatonfüredről, fejsérülés és fejszúrás is történt. Két TEK-es konvoj is kivonult, nagy a felfordulás Ráckevén, sokan az utcán vannak. Az olvasóinktól úgy tudjuk, rengeteg kék villogós autó közlekedik az 51-es úton.

A rendőrség este kilenckor adott ki közleményt, ebben az áll, hogy a helyszínen a megfelelő erőkkel biztosítják a település biztonságát, Ráckevén jelenleg nyugalom van. A sérülteket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, a rendőrök a helyszínről több embert előállítottak, elszámoltatásuk folyamatban van. A Ráckevei Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

Legutóbb itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon májusban írtunk lövöldözésről. Akkor gáz-riasztó pisztollyal lövöldöztek a józsefvárosi Magdolna utcában, a rendőrök a két elkövetőt elfogták, egyet még keresnek.

A józsefvárosi előtt két hónappal a Teréz körút és az Aradi utca sarkán volt lövöldözés. A feltételezett gyanúsítottakat még a helyszínen elfogták. A sarkon egy férfi ordibált a körút túloldalára, hogy „gyere át” meg „rád verek” és hasonlókat – mesélte egy szemtanú, aki két dörrenést hallott és visszanézve annyit látott, hogy a járdán a Nyugati felé futottak az emberek. Akkor egy csapat összeszólalkozott egy közteres férfival, ebből lett dulakodás, és állítólag a közteres lőtt a fegyverrel.

Képek: helyszíni felvételek MTI Fotó