Savanyú szagú anyaggal átitatott, szögekkel átszúrt tápot dobáltak be az egyik ház udvarába Dunakeszin. Az állatok mérgezése kegyetlen népszokás az agglomerációban, annak ellenére, hogy három év börtönt kaphat az elkövető.

A Dunakeszi Állatorvosi Rendelőintézet facebookos beszámolója szerint az érintett kutyus szerencsére a szöges tápból nem evett, viszont a mérgezettből igen, ezért hánytatni kellett az állatot. Szerencsére jól van, megúszta a sunyi támadást.

A rendelőben dolgozók azt írták, ha lenyeli a szöges tápot a kutya, akkor megsérül a gyomor és nyálkahártya, valamint az addig vezető utat is teljesen felsértheti. Így szétvághatják a szögek szájüreget, a garatot és a nyelőcsövet.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Szegény kutyus: Szennyvízben fuldokolva találták meg az Alma együttes kedvenc kutyáját

A szög átszúrhatja a gyomrot, beleket, a perforált részeken keresztül a tartalom a hasüregbe juthat, ez súlyos gyulladást, akár az állat elhullását is okozhatja. Tünetek lehetnek bágyadtság, rosszullét, hányás, hasfájás – írták.

Hurka és májkrém

Egy fóti hozzászóló arról írt a Facebookon, hogy az ő udvarukba pár nappal ezelőtt egy hurkadarabot dobott be valaki.

Hasznos: Íme az 5 legjobbnak tartott házőrző kutya, az agglomerációban is beválhatnak

Néhány nappal korábban is történt hasonló kegyetlenség Dunakeszin. Egy január végi facebookos bejegyzésben ezt írják, szintén a Dunakeszi Állatorvosi Rendelő oldalán:

“Városunkba is begyűrűzött az emberi gonoszság! Dunakeszin,az Andrássy utcában, az egyik kedves gazdink udvarába az alábbi képen látható májkrémbe csomagolt “valamit” dobták be. A benne lévő anyag mivolta ismeretlen,de nyilvánvaló,hogy nem szeretetből kapták a kutyák. Sajnos egyikük evett is belőle, de szerencsére jól van, időben észrevették a gazdik. Egyébként – mint érdekesség- mindkét kutya jól nevelt, nem ugatós,tehát nem értik a tulajdonosok a “szeretetcsomag” okát.”

Érdekes: Meglepő eredményre jutottak a kutyák öregedését vizsgáló magyar kutatók

Korábban írtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy Remeteszőlős után Nagykovácsiban is fagyállós kutyamérgezés történt. Az autókhoz szükséges vegyszer íze, illata vonzó lehet a kutyák számára. Ha a szervezetükbe jut, leállítja a veséket és az állat elpusztulhat. A kutyáját elvesztő asszony aláírásokat gyújt azért, hogy a gyártók megváltoztassák a fagyállók összetételét.

Kapcsolódó cikk: Döbbenetes kegyetlenséggel bánt el a saját kutyájával a férfi, bíróság elé állhat!

Három év szabadságvesztés

A Büntető Törvénykönyv szerint, az a személy, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Fotók: Facebook/Dudakeszi Állatorvosi Rendelő